3 tips för framgångsrik affiliatemarknadsföring

Tänk dig att kunna skapa en inkomstkälla som hela tiden tickar på utan något (eller mycket lite) underhåll. Tänk dig vad du skulle kunna göra med några extra tusenlappar i månaden. Vad skulle just du göra? Gå ner i arbetstid, göra de där resorna du alltid drömt om eller skaffa dig just de prylarna du vill ha till din hobby?

Vet du vad – det här är möjligt. Vi har tidigare i bloggen skrivit om vad affiliatemarknadsföring är och hur du kommer igång. I det här inlägget delar gästbloggaren Nils Grundberg med sig av 3 tips för en framgångsrik affiliatemarknadsföring. 

1. Hitta din nisch

Se till att den hemsida som du ska använda för din affiliatemarknadsföring är nischad så att de besökare du driver till hemsidan är intresserade av de affiliatebanners och -annonser du publicerar. Vilken nisch du ska välja avgörs baserat på nedanstående punkter:

 • Vilken möjlighet du har att skapa intresseväckande innehåll om den nischade branschen
 • Hur väl du känner till branschen eller hur intresserad du är. Är du t ex intresserad av mode så kanske valet ska vara att satsa på en modeblogg eller modesajt.
 • Hur konkurrensutsatt branschen du väljer är
 • Hur mycket pengar du kan tjäna i nischen

2. Skapa intressant innehåll och placera det under näsan hos målgruppen

När du pysslar med affiliatemarknadsföring vill du så klart att din sajt ska bli välbesökt, det är ju besökarna som är värdet för dig som affiliate.

Det beprövade sättet att få besökare till din hemsida är att jobba med sökordsoptimering, även kallat SEO. Det är ett sätt att få hemsidan att ranka högre på världens främsta sökmotor Google, som de flesta Internetanvändare vänder sig till när de vill söka efter något på Internet. Tänk på att det tar tid att driva trafik genom sökmotorer, särskilt om du startar från noll. Var tålmodig och försök göra din sajt och dina insatser lite bättre och lite smartare varje dag.

Läs mer om SEO och hur just du driver trafik till din hemsida genom Google på Loopias blogg »

3. Prova på olika marknadsföringsmetoder för att nå ut till din målgrupp

SEO inom affiliate kan inom vissa nischer vara svårt. Därför kan det vara bra att komplettera din sajt med andra typer av trafik- och leadskapande delar.

En marknadsföringskanal som blivit betydligt vanligare under de senaste åren är sociala medier. När du har skapat en affiliatesajt är det inte fel att skapa tillhörande sociala konton. På så sätt når du ut till din målgrupp på ett helt annat sätt och kan samtidigt skapa en relation till dem.

Generellt sett finns det möjlighet att köpa annonser på sociala medier. Fördelen med denna typ av annonser är att du genom t ex Facebook kan få reda på mycket om din målgrupp och kan rikta erbjudanden därefter. Du kan även prova på e-postmarknadsföring och skicka ut nyhetsbrev med erbjudanden till dina kunder. Läs Loopias blogg för att få mer information om just sociala medier och e-postmarknadsföring.

Betalningsmodeller och affiliatenätverk – hur fungerar det?

Det finns en mängd olika modeller för hur man som affiliate får betalt, dock handlar det alltid om att få betalt för prestation på något sätt. Följande modeller för betalning finns:

 • Betalt per köp
 • Betalt per lead
 • Betalt per klick
 • Betalt per visning av annons

Vad gäller affiliatenätverk finns det även här en mängd olika, vars funktion är att koppla ihop annonsörer (t ex Loopia) med tänkbara affiliates (kanske du och din sajt). För detta tar nätverken förstås en viss procent på det som betalas och i vissa fall start- och/eller fasta avgifter. Några exempel på affiliatenätverk:

 • Tradedoubler
 • Double.net
 • Zanox
 • Wordon
 • Adrecord

Börja tjäna pengar genom din sajt med Loopia

Beställ ett domännamn och webbhotell på www.loopia.se/bestall och få tillgång till flera hemsidesverktyg (som t ex världens största publiceringsverktyg WordPress) för att skapa din egen sajt.

När sajten är uppe ansöker du till Loopias affiliateprogram på Tradedoubler eller Double.net (som du kan läsa mer om här), väljer ett gäng annonser som du publicerar på din sajt och låter sedan de extra slantarna rulla in.

Nu är du på väg att genom Internet skapa ett friare, enklare liv som du bestämmer över själv. Lycka till!

Inlägget är skrivet av Nils Grundberg.

Nils är marknadsstrateg och kreatör med bas i Stockholm. Med 15 års erfarenhet från några av Sveriges starkaste varumärken driver han tillväxt med hjälp av kreativitet och strategi via hans bolag Tajga.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss