5 videotips från vår YouTube-kanal

vår YouTube-kanal hittar du en hel del tips och matnyttig information om företagande online – från domännamn och säkerhet till WordPress och vårt egna hemsidesverktyg Loopia Sitebuilder. Här får du 5 tips att titta på från vår YouTube-kanal inför hösten!

1. Webbinarium om AI med AI-experten Antti

Längd: cirka 60 minuter

Språk: Engelska

Är du nyfiken på AI? I det här webbinariet snackade vi grunderna i artificiell intelligens med den prisbelönta föreläsaren och AI-experten Antti Merilehto! Bland annat gick Antti igenom några vanliga AI-verktyg, hur företagare kan använda AI i jobbet och vad en prompt behöver ha för att ge bra resultat. Alltså ett helt perfekt webbinarium för dig som vill lära dig grunderna i AI och vill komma igång med ditt AI-äventyr!

2. Webbinarium om domännamn och Loopia Sitebuilder

Längd: cirka 49 minuter

I det här webbinariet går vi igenom både domännamn och Loopia Sitebuilder, så att du snabbt och enkelt kan komma igång med din egen hemsida. Bland annat får du veta vad ett domännamn är, vad du ska tänka på när du väljer det och vad som skiljer olika toppdomäner åt. Dessutom bygger vi en fullt fungerande hemsida i Sitebuilder, och går igenom allt från blockdesign till Google Analytics. Perfekt för dig som vill bygga din egen hemsida hos oss till hösten!

3. Loopia-akademin om WordPress

Längd: cirka 2-8 minuter / video

I den här delen av Loopia-akademin får du en massa tips och information om WordPress fördelat på 11 korta videor. Du får lära dig allt från vad WordPress är och hur du installerar det, till hur du installerar plugins eller tillägg och hur menyer och widgets fungerar. Dessutom går vi igenom hur du håller din WordPress säker och undviker spamkommentarer. En perfekt videoserie för dig som vill skapa en WordPress-sida i höst!

4. Loopia-akademin om domännamn

Längd: cirka 2-9 minuter / video

I den här delen av Loopia-akademin får du lära dig grunderna till domännamn, både vad de är och vad du kan använda dem till. Dessutom går vi igenom allt du kan behöva veta när du ska registrera din egen domän, hur du väljer och registrerar ett domännamn, och vilka uppgifter som är offentliga när du registrerar din domän. Om du har börjat fundera på att skapa en hemsida i höst men vill ha mer information är de här 4 videorna en utmärkt plats att börja!

5. Säkerhetswebbinarium

Längd: cirka 33 minuter

I det här webbinariet går vi igenom hur du håller dig säker på nätet och minskar risken för dataintrång och bedrägerier. Vi berättar hur du känner igen nätfiske, eller phishing som det också kallas, och vad du ska tänka på för att undvika att bli lurad. Dessutom går vi igenom en bra lösenordsdisciplin – både hur du skapar ett säkert lösenord och enkelt kommer ihåg det. Medan webbinariet fokuserar på digital säkerhet inför sommaren är tipsen precis lika viktiga att komma ihåg även inför hösten!

Under hösten kommer det mer spännande tips och guider – prenumerera på vår YouTube-kanal så du inte missar något!


Följ oss gärna på våra andra sociala medier!

Läs mer om att skapa en hemsida:

Dela detta inlägg:

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss