One Click Installer

Det första många gör när de skaffat ett webbhotellskonto är att installera någon populär produkt såsom WordPress eller Joomla. Detta är både tidsödande, och för somliga produkter, riktigt krångligt. Varför kan man inte bara välja önskad produkt i kundzonen och sedan vara igång?

Bra fråga tänkte vi och därför har vi nu utvecklat vad vi kallar en One Click Installer.

Vår One Click Installer hittar du i kundzonen under Domän och webbOne Click Installer. I skrivande stund kan du installera fyra välanvända tredjepartsprodukter med den – publiceringsverktygen WordPress och Joomla som du använder för blogg och hemsida, wikiplattformen MediaWiki och till sist webbshoppen Zen Cart.

WordPress i One Click Installern

Det finns flera fördelar med att använda One Click Installern mot att själv installera önskad produkt. Den självklara är förstås att det är mycket enklare. När det gäller WordPress finns även ytterligare fördelar. Vi har nämligen sett till att WordPress per default lagrar teman, bilder och annat statiskt material på Autobahn, vårt blixtsnabba webbkluster för just sådant material. På så vis är WordPress via One Click Installern kvickare än om du installerar själv (åtminstone innan du byter lagringsplattform).

En annan sak att notera gällande WordPress är att One Click Installern inom kort kommer ersätta vår egen bloggtjänst (som i sin tur baseras på WordPress-MU). WordPress via One Click Installern ger användaren ett lika enkelt installationsförfarande samtidigt som det ger betydligt större frihet. Användaren får ju nämligen en helt egen installation där det är möjligt att lägga upp egna teman och plugins.

Går du i tankarna att börja blogga, skapa avancerade webbsidor eller bli e-handlare?

Sätt igång redan idag – den tekniska tröskeln har aldrig varit lägre.

PS. Jo, vi vet förstås att det krävs fler än ett (1) klick för att använda One Click Installern, men det tycker vi man kan leva med när den är så fasligt enkel och smidig att använda. Eller hur?

Dela detta inlägg:

7 svar på “One Click Installer

  1. Sjukt bra! Kan man sno Autobahn-inställningarna till en befintlig WP-installation på något sätt?

  2. De databaser som används av dessa program, räknas den in i den mängd databaser man har? Dvs om jag WordPress via installeraren har jag då ’förbrukat’ det databas som kommer via kontot och jag får betala extra för den som MediaWiki använder?

  3. Tobias: Kul att du gillar tjänsten. Visst kan du använda Autobahn för en befintlig WordPress-installation. Som av en händelse har vi skrivit ett blogginlägg om just det. De inlägget hittar du här.

  4. kalle: Det stämmer att One Click Installern använder den databas som ingår i ditt webbhotellspaket, men det här har vi förstås tänkt på. Om du redan använder din databas till något, får du i installationsförfarandet välja om du vill lägga till en extra databas, eller använda din befintliga med tabell-prefix (installern ser givetvis till att föreslå ett bra sådant).

  5. Fint att det finns ett enklare alternativ till Joomla. Har själv ett gäng joomla installationer. För enklare sidor kan det vara lite overkill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss