Autobahn – hosting med överväxel

AutobahnDryga veckan efter lanseringen av cron är det dags för nästa nylansering och den här gången har vi inte sparat på krutet. Denna onsdag ser nämligen en helt ny webbserverplattform (!) dagens ljus.

Idag är vi stolta att kunna presentera Autobahn – vår nya, blixtsnabba, klustrade, lastbalanserade och helt redundanta UNIX-plattform anpassad för leverans av statiskt material med blixtens hastighet.

Till skillnad från många andra webbhotell har man som kund hos Loopia alltid kunnat använda både UNIX och Windows i sitt webbhotellskonto för att på så vis kunna dra nytta av det bästa från båda operativsystemen. Med Autobahn utökas denna möjlighet till att även inkludera en särskild lösning för statiskt material såsom html, bilder och video.

Autobahn är ett serverkluster baserat på FreeBSD med webbservern NginX i botten. Till skillnad från våra ordinarie UNIX- och Windows-plattformar så hanterar inte Autobahn skript och annat dynamiskt material skrivet i exempelvis PHP och ASP. I stället skeppar den iväg statiska filer med en hastighet som vida överstiger andra lösningar.

Säg att du skrivit ett bildgalleri i PHP som du har på din hemsida. För maximal prestanda skulle du då kunna lägga ditt PHP-skript under UNIX som är särskilt anpassat för PHP medan du låter Autobahn hantera dina bilder som i sin tur är särskilt anpassat för snabbast möjliga leverans av bildfiler.

Precis som för UNIX och Windows så knyter du Autobahn som plattform till en specifik domän eller subdomän. I samband med lanseringen av Autobahn har vi därför lagt till möjligheten att själv lägga till eller byta plattform för dina domännamn eller subdomännamn direkt i Loopia Kundzon, något som du tidigare behövde kontakta vår support för att göra.

För att byta plattform på en befintlig domän eller subdomän loggar du in i Loopia Kundzon och väljer AdministreraDomännamn / subdomäner. Där hittar du alla dina domäner och subdomäner (som inte är parkerade). I kolumnen Typ anges vilken plattform som hanterar aktuellt domännamn. Där kan du enkelt byta plattform genom att klicka på länken Ändra (notera att om ett domännamn använder vissa plattformsspecifika inställningar såsom exempelvis .htaccess så kan man av säkerhetsskäl inte byta plattform utan att först ta bort dessa).

Aldrig tidigare har det varit så enkelt att få ut maximal prestanda ur sitt webbhotellskonto och sin webbplats. För mer information om de tekniska detaljerna kring Autobahn, vänligen besök vår kunskapsdatabas.

Pressmeddelande om vår nya webbplattform hittar du här.

PS. Nej, servrarna i inlägget COD4-turnering i helgen ska användas till andra saker. Ännu mer spännande saker finns alltså att se fram emot. Woot!

Dela detta inlägg:

4 svar på “Autobahn – hosting med överväxel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss