Har du mobilanpassat eller struntar du i dina kunder?

Nyss hemkommen från Chicago och världens största konferens om e-handel – Internet Retailer Conference & Exhibition IRCE – funderar jag över tre siffror.

39%

Den första kommer från rapporten Svensk E-handel 2014 som görs av oss på DIBS och anger hur många konsumenter som avbrutit sitt köp eftersom sajten inte varit mobilanpassad.

58%

Den andra kommer från PostNords E-barometer och anger hur många av Sveriges webbutiker som har mobilanpassat sin sajt.

85%

Den sista siffran kommer just från IRCE och anger hur många av USAs största webbutiker som är mobilanpassade.

Det är tydligt att USA visar vägen när det gäller att tillfredsställa konsumenternas behov.

I vissa åldersgrupper i Sverige avbryter hälften av konsumenterna sina köp eftersom webbutiken inte är mobilanpassad. Då ska du också veta att antalet konsumenter som handlar i mobilen har ökat med 150% de senaste två åren. Idag är det runt 2,5 miljoner svenskar som handlat mobilt.

För mig står det klart att den som inte mobilanpassar sin e-butik inte lever upp till kundernas förväntningar och det innebär att e-butiken förlorar en massa affärer. Trots det är det alltså runt 40% av Sveriges webbutiker som valt att inte mobilanpassa. Du är väl inte en av dom?

responsivecopy2

I nästa bloggpost tänkte jag berätta vilka betalsätt som konsumenterna gillar bäst och om det skiljer sig när de betalar på dator och i mobila enheter.

patrik london invertedramPatrik Müller, DIBS Payment Services

Detta inlägg ingår i en serie bloggposter från vår partner DIBS Payment Services. Patrik Müller jobbar som e-handelsexpert på DIBS och har 15 års erfarenhet från att hjälpa e-handlare med betalningslösningar på den nordiska och europeiska marknaden. Patrik är en flitigt anlitad föreläsare på konferenser och seminarier.

Läs fler inlägg från DIBS Payment Services:
» Här är den största anledningen till avbrutna köp inom e-handeln

Dela detta inlägg:

4 svar på “Har du mobilanpassat eller struntar du i dina kunder?

  1. Hej Janne,

    Detta beror på hur din hemsida är byggd idag. Många plattformar har stöd för mobilanpassade teman att utgå från (som t ex Loopia Sitebuilder och WordPress).
    Men du kan själv ”bygga om” din hemsida med så kalla responsive web design mer eller mindre oavsett plattform (eller om ni byggt sidan själva helt från grunden). Vi har tidigare skrivit lite tips kring detta i följande blogginlägg: https://blogg.loopia.se/2012/10/17/bygg-din-sajt-med-responsive-web-design-sa-den-funkar-bra-i-alla-enheter-det-gor-vi/

    Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss