Bli mer produktiv – 6 användbara tips för Microsoft Teams

Microsoft Teams är den smarta kommunikationsplattformen som många av oss fått lära känna mer den senaste tiden. Det har bland annat gjort det enklare för oss att hålla kontakt med våra kollegor och hålla videomöten under tider då vi jobbar hemifrån. 

Men använder du Teams till dess fulla förmåga? Vår Microsoft-support, TechBuddy, har samlat sina 6 mest användbara tips för Microsoft Teams som gör att du både sparar tid och blir mer produktiv i din arbetsdag.

1. Använd kommandon i sökrutan

Ett sätt att spara mycket tid är att använda kommandon i Teams sökruta. Detta kan du göra för flera vanliga saker och uppgifter som exempelvis att uppdatera din status, visa dina filer, se sparade meddelanden, mm.

Så här gör du

Skriv ett “/” i sökrutan. Du får då upp en meny med alla tillgängliga sökkommandon. Skriv kommandot eller tryck på det kommando du vill använda.

Vanliga kommandon

/omnämnanden – se alla dina omnämningar

/filer – se dina filer

/offline – sätt din status till offline

/störej – sätt din status till “stör ej”

/oläst – se alla dina olästa aktiviteter

2. Markera meddelanden som olästa

Brukar du ofta öppna meddelanden, läsa innehållet och tänka “jag tar tag i det här senare” – för att sedan glömma det helt? Vi med. Ett tips är att markera meddelandet som oläst igen efter att du läst det, så att du inte glömmer bort det.

Så här gör du

Tryck på de tre punkterna bredvid meddelandet när du är i konversationen och tryck på “markera som oläst”. 

3. Bokmärk innehåll

Ett annat sätt att spara viktiga meddelanden som du inte vill glömma bort är att bokmärka meddelandet, precis som man gör med hemsidor i en webbläsare. Kanske vill du bokmärka en bild en kollega skickat, eller kanske en bra förklaring på något du undrat över?

Så här gör du

Klicka på de tre punkterna bredvid meddelandet och sedan “Spara det här meddelandet”. För att sedan se alla dina sparade meddelanden kan du skriva in kommandot “/sparat” i sökfältet.

4. Spara dina favoritteam och kanaler

Om det finns vissa specifika team eller kanaler som du ofta besöker under dagen kan det underlätta att ha dem lättillgängliga i din lista. Genom att favoritmarkera ett team eller en kanal hamnar de högst upp i listan istället.

Så här gör du

Hitta det team eller den kanal du vill favoritmarkera. Klicka på de tre punkterna eller på kanalnamnet och tryck på “Favorit”.

5. Lägg till medlemmar i taggar

Behöver du nämna en grupp med människor men vill undvika att tagga dem alla separat? Då kan du lägga till dem i en egen tagg. Det kan vara behändigt att göra för ett specifikt team t ex som jobbar på ett visst projekt eller som jobbar på en specifik plats.

Så här gör du

I Teams, välj “Team” på vänster sida och hitta ditt team i listan. Tryck på de tre punkterna och välj “Hantera taggar”. Här kan du skapa taggarna genom att välja personer och tilldela dem en tagg.

6. Skicka mail till en kanal

Har du någon gång känt behovet att skicka ett mail till en kanal du är del av i Teams? Du kan faktiskt göra det! Från Outlook kan du vidarebefordra e-postmeddelanden till en kanal i Teams. För att göra detta måste du hämta kanalens e-postadress.

Så här gör du

Tryck på de tre punkterna och välj “Hämta e-postadress”. Där kan du kopiera e-postadressen för den kanalen, som du sedan mailar till.


Behöver du hjälp med Microsoft 365?

Upplever du eller dina anställda problem med era Microsoft 365-program, eller vill du ha hjälp att komma igång med Microsofts program och tjänster? Tillsammans med TechBuddy erbjuder vi högklassig support till våra kunder, läs mer om vår Microsoft 365 Support här.


Blogginlägget är skrivet av vår samarbetspartner TechBuddy, Europas ledande företag för teknisk support. TechBuddy erbjuder teknisk support av hög kvalitet genom att ansluta ett community av tekniskt kunniga talanger till kunder i behov av vägledning och support. Teknikerna, som även kallas för ”Buddies”, installerar och ger support till kunder och företag med målet att förbättra det uppkopplade, digitala livet för alla.

TechBuddy har även skrivit blogginlägg om hur du håller ditt WiFi piggt och hur du skyddar din dator från hackare.

Dela detta inlägg:

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss