ASP.NET och omkompileringar

I samband med att vi i höstas introducerade vår nya lagringsplattform så stängdes den dynamiska omkompileringen av ASP.NET-applikationer av, något som innebär att ASP.NET-applikationer som uppdateras ej automatiskt kompileras om. Istället ersattes detta med ett system som periodiskt omkompilerar alla applikationer.

Anledningen till detta är att kontrollen som ASP.NET gör mot disk för att se om applikationer uppdaterats eller ej fungerar ineffektivt mot en NAS till skillnad mot webbservrarnas lokala hårddiskar. Network Appliance som tillverkat våra NAS-maskiner meddelar att man sannolikt kan komma att lösa detta i en senare version av sitt operativsystem, men i dagsläget är alltså så inte fallet.

För att råda bot på detta har vi i dagarna lagt in en manuell omstartsfunktion i Loopia Kundzon. Den finns tillgänglig för alla som har Windows som plattform för en eller flera av sina domäner. Du når den i Loopia Kundzon under menyn AdministreradomännamnASP.NET.

Dela detta inlägg:

Ett svar på “ASP.NET och omkompileringar

  1. Ok, då förstår man problemen lite mer.

    Kan säga att det var inget kul alls när en webbsajt krashade helt pga av att den inte kompilerades om. Märkte detta en fredag precis innan det var dags att gå hem för dagen.

    Som tur var fick jag tag på eran support typ 2 minuter innan kl 19. Men kunde knappt tro att det var sant det jag fick höra. Fick svaret att sajten skulle komma igång igen på natten när den kopilerades om i nästa runda. Det var inget kul att försöka förklara för min kund. Som tur var gjorde era tekniker en insats och startade om sajten manuellt, så det gick bra.

    Men snälla, gör INGA såna här förändringar i framtiden utan att meddela eran kunder. Men det han ni säkert redan insett.

    Den nya funktionen fungerar fint, även fast det är lite omständigt att logga in och starta om, varje gång man gjort några förändringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss