Gratis bilder till din blogg och hemsida

Gratis bilder till blogg och hemsida

Ett blogginlägg blir så mycket trevligare och en hemsida så mycket fräschare med schyssta bilder i anslutning till texten. Internet är fyllt av bilder men oftast är det inte tillåtet att använda vilken bild som helst på sin egen sajt utan att behöva köpa loss den.

Att få tag i en schysst bild måste dock inte gå hand i hand med krångliga licenser och höga prislappar. Nedan listar vi 10 sidor med gratisbilder som är fria att använda på din hemsida eller blogg.

10 sidor med gratisbilder till din blogg/hemsida

  1. Pexels innehåller noggrant handplockade bilder från en mängd olika bildkällor som är fria att använda var och hur du vill.
  2. Pixabay innehåller över en miljon högkvalitativa bilder och illustrationer. Du letar snabbt och enkelt bland bilderna på sidan som kategoriserats och som också går att filtrera efter format, storlek, mm.
  3. Startup Stock Photos innehåller gott om proffsiga bilder att använda oavsett vilken bransch du jobbar inom. “Take ’em, these things are free. Go. Make something.” skriver sajten själva om sina bilder.
  4. Freerange innehåller massor av fotografier och en hel del illustrationer av varierad kvalitet.
  5. Unsplash lägger till 10 nya proffsiga bilder var tionde dag med en smidig sökfunktion på sajten. Bilderna föreställer allt från djur och människor till mat, fordon och vackra landskap.
  6. StockSnap.io lägger till hundratals högupplösta bilder varje vecka som kategoriserats på sajten för att ge dig en snabb överblick av innehållet.
  7. SplitShire innehåller tonvis med gratisbilder tagna av den italienska fotografen Daniel Nanescu. Allt från fantastiska porträtt till snygga arbetsstationer.
  8. Life of Pix innehåller fantastiska, högupplösta bilder tagna av proffsiga fotografer. Sajten har dessutom en systersida, Life of Vids, som erbjuder gratis videos.
  9. ISO Republic innehåller proffsiga bilder i alla dess kategorier, allt från mat och dryck till teknik och människor.
  10. FreeImages.com innehåller över 300 000 bilder och illustrationer med varierad kvalitet. Har du lite Photoshop-vana så fixar du enkelt till något användbart även av de som inte håller toppklass.

Var noga med att hålla koll på vilka regler som gäller för respektive bild. I vissa fall är de fritt fram att använda för kommersiellt bruk, i andra fall bara i sammanhang där det inte finns något vinstsyfte.

Prova bildbanken Pickit gratis – få tillgång till miljontals fina bilder!

Pickit är en helt unik tjänst som ger dig obegränsad tillgång till en bildbank med över 1 miljon bilder att välja bland som du exempelvis kan använda på din hemsida, blogg eller i sociala medier. Med Pickit behöver du dessutom inte oroa dig för att använda bilder utan lov – alla bilder är fria att använda hur och var du vill!

  • Över 1 miljon bilder fria att använda hur och var du vill.
  • Spara dina egna bilder, loggor och dokument på ett och samma ställe.
  • Fungerar på alla enheter och kan enkelt integreras med Microsoft 365.

Läs mer om Pickit

Fler tips till din hemsida från Loopia-bloggen:

Dela detta inlägg:

4 svar på “Gratis bilder till din blogg och hemsida

  1. Hej,

    Jag kan av någon anledning inte ladda ner e-boken ”så får du fler kunder med hjälp av webben”. Finns det möjlighet att mejla mig den?

    Med vänlig hälsning
    Yasmine J. Gilani

  2. Hej Yasmine, vad kul att du är intresserad av vår e-bok! Ibland kan det ta en stund från att du klickar på länken till dess att fältet där du fyller i din e-postadress dyker upp. Prova gärna igen, och kontakta marknad@loopia.se om problemet kvarstår så skickar jag e-boken till din e-postadress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss