Senaste WordPress i Loopia One Click Installer

Sedan en tid tillbaka finns nu WordPress 4.2 i vår One Click Installer. Eller, egentligen så finns denwordpress_logo_200px_old senaste versionen alltid där då den WordPress du installerar via oss direkt kontrollerar om det finns en ny version av WordPress och uppdaterar då sig själv.

Du rekommenderas att alltid ha den senaste versionen av WordPress installerad, då det minskar risken för intrång via eventuella säkerhetshål i äldre versioner. Vi försöker därför alltid erbjuda den senaste core-versionen (4.0, 4.1, 4.2, osv) tillgänglig för dig som kund att installera via vår One Click Installer, så att du snabbt och säkert kommer igång med din WordPress här på Loopia.

Varför ska jag välja WordPress via er One Click Installer och inte installera WordPress själv?

En snabb installation med ökad säkerhet och optimerade laddtider är de främsta orsakerna till att välja vår One Click Installer framför en manuell installation. En manuell installation kräver att du skapat en databas och en databasanvändare med de rättigheter som krävs för att installera WordPress, samt att du laddat upp samtliga WordPress-filer till domänens FTP. Snäppet krångligare än vår One Click, alltså.

Vanligen förekommande frågor om WordPress via One Click Installer på Loopia:

Har den WordPress jag installerar några begränsningar?

Nej, det är en helt vanlig version av WordPress som installeras. Det är ett vanligt missförstånd att den One Click vi erbjuder skulle ha några begränsningar eller skilja sig från den man själv kan ladda hem från WordPress.org.

Kan jag installera valfria teman och tillägg?

Ja, då det är en helt vanlig WordPress-installation så finns inga begränsningar. Du kan ladda hem gratisteman eller köpa mer avancerade teman från t.ex. Themeforest och ladda upp till din WordPress.

Är det den senaste versionen av WordPress?

Ja, vi försöker att alltid hålla filerna uppdaterade till den senaste core-versionen. Skulle en ny version av WordPress släppas (både core och minor) så kommer din installation automatiskt att uppdateras.

Vilket språk är det på den WordPress ni tillhandahåller?

Vår One Click installerar WordPress i det språk du har valt för din Loopia Kundzon, det vill säga att om du har valt svenska som språk i kundzonen så installeras WordPress med svenska som förval. Du kan när som helst byta till engelska i WordPress genom att byta språk under “inställningar” i WordPress administrationspanel.

Vad ingår i er One Click Installer?

Förutom redan nämnda svenska språkpaket så kommer vår WordPress med följande:

  • Temat Twenty Fifteen som är det senaste originaltema som WordPress själva erbjuder.
  • Säkerhetstillägget “All in One Security and Firewall” som kommer grundinställt med inloggningsskydd och brandvägg som skyddar dig från t.ex. spamrobotar. Du rekommenderas inte att deaktivera eller ta bort detta tillägg då det skyddar din sida mot en stor mängd attacker. Läs då hellre vår guide om hur du utökar skyddet på din sida.
  • Vår WordPress är förinställd så att dina mediafiler hamnar på vår hypersnabba Autobahn-plattform. Alla bilder laddas då ifrån den plattformen vilket ger dig en Loopia-optimerad WordPress-sida där bilderna laddas blixsnabbt.
  • Cache-tillägget WP Super Cache kommer förinställt för vår miljö och är påslaget för att ge dig så snabba laddtider som möjligt, framförallt om din sida är välbesökt. Skulle du under
    utvecklingsfasen vilja slå av detta tillägg så gör dudet i din administrationspanel under “Inställningar –> WP Super Cache”.
    supercache
  • Ett tillägg som inte medföljer men som rekommenderas är WP SMTP. Tillägget ger din nya sida fördelen att skicka e-post via våra SMTP-servrar istället för att skickas oautentiserade direkt från servern. Det minskar risken att spamklassas och ökar leveranssäkerheten för de meddelanden som skickas från din sida. Kika gärna igenom vår guide om tillägget.

Vi på supporten finns givetvis tillgängliga om du har frågor om WordPress på Loopia. Vi kan också bistå med installationshjälp till vår One Click om så önskas.

Happy WordPressing!

Mvh Loopia Support

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss