Så säljer ditt företag mer på nätet

Nätförsäljningen växer för varje år och för småföretagare finns alla möjligheter att ta en del av kakan. Nyckeln heter förtroende hos kunderna – vilket du får lära dig allt om i den här guiden från Mittföretag.com.

kundvagn

För att lyckas med försäljning på internet finns en akilleshäl som du måste bemästra – nämligen att skapa förtroende. I den här guiden berättar vi hur du bygger en webbshop som får besökarna att lita på dig, och som får dem att handla.

Satsa på grafiken

Bilder uppskattas av besökarna eftersom de inte kan ta på produkterna när de handlar på nätet. Var också noga med att alla texter är rättstavade, och att besökaren inte störs av reklam eller fönster som öppnas utan anledning. En enkel sida säljer nästan alltid bättre än en som är flashig men svårnavigerad. Dina besökare handlar mer om de förstår sidan på en gång.

Håll kontakten

De flesta framgångsrika e-handlare håller kontakt med kunder och besökare genom bloggar, nyhetsbrev och sms. Se till att dina nyhetsbrev är informativa, personliga och ger mervärde för kunden. Genom en ständig kontakt ökar chansen till merförsäljning , och om du är riktigt smart ger du dina trogna kunder specialerbjudanden som ingen annan får.

Var noga med leveranserna

Säkra och snabba leveranser är viktigt om du vill behålla kunderna och ditt goda rykte. Om det skulle bli förseningar bör du varsko kunden om detta.

Erbjud olika betalsätt

Ju fler betalsätt du kan erbjuda desto fler kunder. Faktura och kortbetalning är de vanligaste, ha så många du klarar att administrera. För att få kunderna att känna trygghet bör du ha ikoner för trygga betalsätt. Välj så vanligt förekommande betallösningar som möjligt. Med ikoner från välkända varumärken i din butik skapar du förtroende trots att besökaren aldrig hört talas om er innan.

Svara på frågor

På internet finns ingen personal – och därför bör du ha en sida med vanliga frågor och svar om din e-butik och dina produkter. Om det är för svårt att beskriva produkten i korta ordalag kan du länka till lämpliga sidor på nätet. Om möjligt – ha också ett telefonnummer dit kunder med frågor kan ringa.

Få besökaren att agera

En besökare ska få känslan av att det är bråttom att agera. Detta kan du lösa genom att ha tidsbegränsade erbjudanden, ett begränsat antal varor eller bonus vid köp just nu.

Var unik

Internet svämmar över av butiker som ser mer eller mindre likadana ut. Lyft fram dina konkurrensfördelar på sajten, vare sig det är pris, leverans, service eller något annat. Visa vad kunden får av dig som den inte får någon annanstans!

Få förtroende

En förtroendeingivande butik laddar snabbt, är lättöverskådlig, fokuserar på kundnyttan och innehåller inte några häftiga funktioner som bara är i vägen.

En riktigt bra butik ser också till att begränsa valmöjligheterna för besökaren. Ju färre saker besökaren ser desto lättare är det att fatta ett beslut. Gör vägen till köp enkel och minimera antalet sidor fram till ”skicka beställning-knappen”. För varje extra steg tappar du köpare.

Merförsäljning

Besökaren är ofta intresserad av fler produkter eller tjänster inom samma område. Länka till liknande produkter i anslutning till produkten som besökaren klickat in på. Även när köpet är genomfört kan du skapa merförsäljning genom att ge ett specialerbjudande på bekräftelsesidan eller i ordermejlet.

Var personlig

Se till att ni har bilder på personalen och tydliga kontaktuppgifter. Det ger förtroende. Svara alltid på mejl och i telefon – helst inom 24 timmar. Om kunderna ser att det finns verkliga personer bakom butiken, och att de lätt kan kontakta er, känner de sig tryggare.

Marknadsför

Internethandel kräver förtroende från kunderna och du kommer att få en rejäl skjuts i din e-butik om kunderna känner igen ditt varumärket. Är din marknadsföringsbudget tajt kan du berätta om butiken i sociala medier, via bloggar och så vidare. En personlig blogg är också bra marknadsföring samtidigt som du skapar kännedom och trygghet.

Text: Mittforetag.com

Vill du läsa fler avgörande tips om hur du kan öka försäljningen i din webbutik, rekommenderar vi mittföretag.com. Klicka här!

Missa inte heller Loopias OpenCart-skola där vi hjälper dig att installera och komma igång med din webbutik.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss