Så jobbar du med film på webben

Film på webben är otroligt hett just nu, och det av naturliga skäl. En webbfilm är din hisspitch online som premieras i Googles sökresultat och ökar trafiken till din hemsida. Den jobbar för dig dygnet runt – på autopilot. En film på din hemsida ser också till att användarna stannar kvar längre på sidan.

david_ovsepian

Men hur jobbar man med film på rätt sätt?

David Ovsepian på filmproduktionsbolaget Cinemavision delar här med sig av några snabba tips för hur du jobbar med film på webben. Cinemavision har en gedigen erfarenhet av att producera film för webben. Driver du ett bra webbprojekt har du chansen att vinna en skräddarsydd produktion av dem genom att nominera ditt bidrag till Webbkomet 2013. Vill du ha ett smakprov på vad de gjort tidigare kan du kolla in Loopia SuperSupport-filmerna ;).

5 korta tips på hur du jobbar med film på webben

  1. Börja med att bestämma vad du ska göra för slags film – vad vill du säga med filmen, vad ska filmen göra för ditt företag?
  2. Keep it simple. Säg inte 1000 saker på en gång, det blir bara krångligt och otydligt för besökarna. Filmen bör vara max 2 minuter lång. Idag vill man ha konkret och enkel information – och det ska gå snabbt!
  3. Ladda upp filmen på Youtube. Dela den på företagets Facebooksida, Twitter och blogg för att få ordentlig spridning. Glöm inte heller att skicka med den i era nyhetsbrev.
  4. Tagga den! När du laddar upp en film på Youtube måste du komma ihåg att sökoptimera den med ord som förklarar vad filmen handlar om. Google och andra sökmotorer hittar den då lättare och det finns större chans att den hamnar högt upp på listan när man söker. Kom ihåg – Google visar gärna film!
  5. Glöm inte mäta effekten. Sidor som Youtube, Vimeo, Wistia har utmärkta statistikfunktioner där du kan se allt från vilka som har sett din film, hur länge de tittat och vad de gjort efteråt. Utifrån den informationen kan du till exempel se vilken målgrupp som fastnade för filmen och vad du kan göra nästa gång för att få samma eller bättre effekt.

Här kan du se några knep från Cinemavision för hur du får tittare på dina filmer…

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss