Ida fick flow och startade dansstudio – med nätet till sin hjälp

Titt som tätt stöter vi på fantastiska Loopia-kunder som lever ut sin dröm med webben till sin hjälp. När det händer vill vi självklart lyfta fram dessa kunder och låta dem dela med sig av sina erfarenheter till andra som också vill komma igång på nätet.Ida-Porträtt-300x216

Den här gången har vi pratat med Ida Rosén som är en av grundarna till företaget FLOW, kedjan med dansstudios som erbjuder träning som är rolig – på riktigt! Ida når sina kunder med hjälp av hemsidan flowsthlm.com, där både bokningssystemet och information om studion finns tillsammans med mycket annat.

Vilka är Flow och vad gör ni för skoj?

FLOW startades i början av 2012 av mig och min kollega Sara Lumholdt. Under hösten samma år slog vår första dansstudio upp portarna på Södermalm i Stockholm och sedan dess har vi även öppnat i Karlstad och Linköping.

Vi erbjuder dans och träning i alla dess former. Det som sticker ut mest i vårt utbud är förstås träningsformen Pole dance eller Pole Fitness (kärt barn har många namn). De klasserna är både populära och väldigt omtyckta. På somrarna är det mycket möhippor, svensexor, kick-offer och företagsevent vilket är superroligt

SaraLumholdtIdaRosénFLOWsthlm21000

Hur kommer det sig att ni sysslar med just dans?

Dans som träningsform är oerhört roligt och givande! Att få träna och röra på sig och känna sig duktig enbart för att jag själv vill och inte för att jag ”behöver komma i form” är fantastiskt och samtidigt otroligt viktigt. Att dessutom få jobba med dans är oslagbart!

Varför valde ni Loopia som leverantör av webbhotell?

Vid sidan av dansstudion har jag faktiskt en egen verksamhet där jag bland annat bygger hemsidor. Jag har kommit i kontakt med ett flertal webbhotell och liknande tjänster genom mina kunder men tycker att Loopia är oslagbara.FLOWsthlmPoledanceLOKAL

Den support jag har fått från Loopia är fantastisk. Jag har ett stort intresse för webben och är helt självlärd, men kan förstås inte allt. När mina Googlingar efter svar inte tar mig hela vägen fram vet jag att jag alltid kan vända mig till Loopias support för att lösa fartguppen.

Vad är målet med FLOW’s sajter?

Att FLOW finns på nätet är oerhört viktigt eftersom nästan alla våra kunder hittar till oss den vägen. Vi har vårt bokningssystem och information om studion tillgängligt där. Våra elever besöker vår sajt regelbundet för att se över schema, kursstarter och nyheter.

Ni använder WordPress för er sajter. Varför då?

Jag tycker att WordPress är ett fantastiskt verktyg för den mindre företagaren. Det är lätt att förstå sig på samtidigt som det finns otroligt många möjligheter. Jag brukar faktiskt kalla WordPress för hemsidornas IKEA då det finns färdiga mallar som är enkla att bygga ihop själv om man lägger ner lite extra tid på det.

Det är också oerhört smidigt att installera WordPress genom Loopia, det är ju faktiskt bara att registrera sin domän och klicka på en knapp. Klart!

Vad rekommenderar ni andra företag att tänka på när det kommer till hemsidan?

  • Fundera ut vad syftet med din hemsida är innan du sätter igång
  • Se till att ha ett bra webbhotell med en duktig support som kan hjälpa till när något strular till sig
  • Uppdatera sajten då och då för att få den mer levande. En gammal sajt med en Copyright 2007-stämpel kan kännas avskräckande för vissa.
  • Tänk på att din hemsida är lika viktig som din butik eller ditt kontor; ser det stökigt eller ofräscht ut är risken stor att kunden vänder i dörren.

Vad är nästa steg för Flow?

Planen är att utveckla våra sajter ytterligare för att skapa ännu mer tydlighet och sammanhållning mellan våra växande studios. Vi vill även skapa en bra grundmall som lätt kan anpassas efter olika sajter, om vi öppnar upp på fler orter i Sverige framöver.FLOWsthlmPoledanceGymStretch

Vi ser även fram emot en tävling som vi arrangerar i oktober där vi är värd för ett tävlingskoncept som kallas ”Pole Theatre”. Det blir en storslagen show och tävling med stor variation av artistiska inslag och med Pole dance i centrum. Självklart har jag skapat sajten PoleTheatreSweden.se i WordPress genom Loopia även denna gång 😉

 


Vi önskar FLOW ett stort lycka till med sina sajter och sina växande dansstudios. Vi hoppas att du får inspiration av deras historia till att prova på att installera och bygga din egen hemsida med WordPress hos Loopia. Läs mer om WordPress hos Loopia »

Använder du också någon tjänst genom Loopia till din hemsida? Hör av dig till marknad@loopia.se och berätta mer så kanske du också kommer med i vår blogg.

Läs fler intervjuer med våra kunder här »

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss