Grattis! Ny kundzon, ännu mera webb!

Idag är vi väldigt stolta och glada över att kunna berätta att alla våra kunder fått en helt ny kontrollpanel som ersätter Loopia Kundzon och LoopiaDNS, samt att våra webbhotellskunder fått rejält uppgraderade webbhotellspaket med fem gånger så mycket utrymme och mer än dubbelt så mycket trafik.

Loopia Kundzon 2 Beta

Vi har idag släppt beta-versionen av vår nya kundzon. Med vår nya kundzon har vi tagit alla funktioner från Loopia Kundzon och LoopiaDNS, lagt till en hel del nytt, och skapat marknadens absolut mest funktionsfyllda och flexibla kontrollpanel.

Vår nya kundzon når du precis som vanligt genom inloggningsformuläret högst upp på loopia.se. Där kan du välja huruvida du vill prova den nya kundzonen eller om du tills vidare vill fortsätta arbeta med den gamla.

Några av nyheterna i vår nya kundzon:

 • Helt integrerad i loopia.se
 • Samma utseende oavsett om du är domän- eller hostingkundLoopia Kundzon
 • Uppdaterat och förbättrat beställningsförfarande
 • Smidigare översikt av domäninställningar
 • Enkel kontroll på tjänster knutna till domännamn
 • Se utgångsdatum och faktureringsdatum på samtliga tjänster
 • Helt nyskriven DNS-editor, få full kontroll på dina domännamn
 • Uppdaterade verktyg för massändring av domännamn
 • Nya verktyg för auktoriseringskoder och domäntransfer
 • Helt ny hantering för fakturor och LoopiaPREPAID
 • Uppdaterad e-postadministration
 • Förbättrad kontohantering

För skärmbilder samt detaljerad information om vad som ingår i nya kundzonen, se denna sida.

Uppgraderade webbhotellskonton

Om du läst vår blogg under våren vet du att vi uppgraderat vår infrastruktur rejält med bland annat fler Internet-leverantörer och snabbare Internet-förbindelser. Tack vare detta har vi nu möjlighet att ordentligt uppgradera våra webbhotellskunders paketspecifikationer.

Från och med idag har webbutrymmet i våra webbhotellspaket nämligen femfaldigats från 1 och 2 GB till 5 och 10 GB. I samma veva har vi dessutom mer än fördubblat den månatliga trafikgränsen från 20 och 40 GB / mån till 50 och 100 GB / mån!

Inte webbhotellskund än?

Om du inte är webbhotellskund, eller än värre – inte ens domänkund, passa då på att skaffa dig ett webbhotellskonto idag. Under juni månad slopar vi nämligen startavgiften helt (värde 369 kr) och dessutom får du ju tillgång till marknadens främsta webbhotellstjänst, nu i upphottad version med branschens fräschaste kundzon.

Din beställning (eller uppgradering) gör du här.

Pressrelease om vår nya kundzon och vår uppgraderade webbhotellspaket hittar du här.

Dela detta inlägg:

18 svar på “Grattis! Ny kundzon, ännu mera webb!

 1. Jim: Du ska kunna logga in redan nu. Om du inte ser möjligheten att välja nya kundzonen, tryck då Ctrl+F5 i din webbläsare så borde det dyka upp :).

 2. Får inte till det, fast jag kör mac men då kör jag ’cmd + shift + R’ istället på firefox som ska vara samma sak.

 3. Tyvärr får jag inte välja vilken kontrollpanel jag vill använda. När rutan dyker upp så försöker jag välja men då stängs rutan. Har testat med IE, Firefox och Chrome. Spänd på att se den nya….

 4. En klar förbättring, men DNS-hanteringen är helt katastrofalt usel. Proceduren för att skapa en CNAME-record är exempelvis:

  * Gå till sidan ”Skapa domän/subdomän”
  * Välj ”Skapa subdomän”
  * Välj aktuell huvuddomän
  * Ange subdomänen
  * Gå till sidan ”Domäner”
  * Klicka på den nyss skapade subdomänen
  * Välj radioknapp ”DNS”, och ändra därefter ”A” till ”CNAME”, och ange alias.
  * Klicka ”Spara”.

  Detta är barockt. Att redigera existerande DNS-records verkar överhuvudtaget inte vara möjligt.

 5. ohle-ohla: Vi kommer inom kort lägga till möjligheten att skapa subdomäner direkt i DNS-editorn. Då finns allt det du efterfrågar på en och samma sida.

 6. Många funktioner men med sämre användarvänlighet, den har tyvärr fått komma i andra hand då utseendet har varit viktigare. Det verkar som om det har varit viktigare att göra något snyggt än rakt och enkelt. Onödiga med Flash lösningar.

 7. Jag kommer inte åt den nya kundzonen. Oavsett vad jag väljer i bubblan så kommer jag bara till den gamla zonen. Kan det ha att göra med att jag loggar in som återförsäljare?

 8. Jocke: Vi har jobbat mycket på att den ska vara just mer användarvänlig och gjort flera användartester så det är förstås synd att du inte tycker den lever upp till detta. Vad gäller flash-lösningen så är inte Flash ett krav för navigering, det går även att via ”sidebaren” till höger navigera, precis på samma sätt som i den tidigare kundzonen.

 9. Johan: Via ÅF-zonen går det i dagsläget inte att logga in till nya kundzonen, det kommer så småningom. För att komma åt nya kundzonen behöver du logga in via loopia.se.

 10. Jag försöker inte logga in via åf-zonen utan i högra hörnet direkt på er startsida loopia.se men det fungerar inte. Har testat i både IE7 och FF3

 11. Tack Andreas.

  Eftersom Firefox automatiskt fyller i formulärfälten så klickade jag bara på trekantsknappen för att logga in och såg då alltså aldrig den nya popup-rutan som kommer fram om man klickar i ett fält. Ni kanske borde ändra på det eftersom jag gissar på att många andra kan bli förvirrade precis som jag på det. Den enskilda sidan för inloggning visste jag inte ens att den fanns tills nu.

 12. Varför är det BARA 300 Mb lagring på E-mail?? Förut var det 1 Gb delat utrymme, alla andra konkurrerande webbhotell i er prisklass har alla BETYDLIGT mer plats, vanligtvis delad som ni hade tidigare. Detta är en betydande försämring och därmed stöter det mot ingånget avtal med er. Ett minimum är att ni behåller 1 Gb lagring på E-mail eller så får vi kunder se oss om efter andra webhotell då vi stått ut med tillräckligt i år med allt e-mail elände som varit.

 13. Det är ju bra att ni uppgraderade kontrollpanelen den förra sög ju xxxx, den nya är nice 🙂 bra uppdaterad på konto men ni var inte först, Hatar också att man måste betala för FTP, och Mysql databaser utöver vilket bör vara gratis som 100% andra företag förutom loopia, dem vill tjäna pengar på det.

  Ni bör istället kunna lansera en tjänst där man får betala kanske 199:- i månaden för få skicka ut med mer än 300 mail i timmen typ 30.000 om dagen.

  Det hade jag betalad för kommer ju vägra betala mina 6 databaser om det kommer ske billigare hyra en helt egen server.

 14. OH: Även tidigare hade vi dessa gränser. Detta har nu förtydligats i och med att man ser denna information direkt genom kundzonen, samt att vi ytterligare förtydligat det i vår produktspec. Där har man dock alltid kunnat hitta detta genom att läsa den popup-ruta med information som tillhör.

 15. Måste bara påpeka att den nya kundzonen, och egentligen hela eran kundadministration, är superb.

  Registrerade två domäner igår. Fick mail om att jag skulle betala. Jag betalade. Bara några minuter senare kunde jag logga in och hantera de domäner jag beställt.

  Automatik när den är som bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss