Följ Sanna i innebandy-VM

sanna_scheerPå Loopia så gillar vi innebandy i allmänhet och Rönnby IBK i synnerhet. Vi har under flera år sponsrat Rönnby IBKs damlag som spelar i den Svenska Superligan för damer och även haft en personlig sponsring av målvakten Hanna Pettersson. Hanna avslutade sin framgångsrika karriär förra sommaren och sedan dess så har vi i sponsrat Rönnbys landslagsback Sanna Scheer (1 VM-guld, 1 Europacupguld och 3 SM-guld).

Redan i torsdags så begav sig Sanna iväg med landslaget till Tjeckien där Innebandy-VM spelas den närmsta veckan. Vi passade då på att fråga Sanna lite frågor inför VM-slutspelet:

Grattis till en fin höst med klubblag och uttagningen i landslaget. En fråga i bästa Peter Jihde-anda: Hur känns det?

– Tack! Det känns jättebra och det har som sagt varit en riktigt rolig höst!

Nu är det dags för årets höjdpunkt när det kommer till landslagsspel nämligen VM i Tjeckien. Hur har förberedelserna varit?

– Dels började ju förberedelserna inför det här direkt när förra VM var slut, dvs för två år sedan. Sedan dess har vi fått ny förbundskapten och assisterande och en del spelare byttes ut så mycket handlar om att få ihop en ny grupp och få alla att sträva åt samma håll. Senaste tiden nu innan har vi bland annat varit på träningsläger och laddat upp oss i solen på Kanarieöarna och känner oss riktigt redo för mästerskapet.

Blir det ditt och lagets andra raka guld?

– Förhoppningsvis det fjärde raka för landslagets del men det andra för mig 😉

Vilka är era främsta kombattanter till guldet?

– Som jag ser det så är det Finland som är det största hotet. Men det gäller för oss att leverera på topp i alla matcher.

Tidigare i höst så har ni med Loopia-sponsrade Rönnby IBK vunnit Europacupen för klubblag så nu har du vunnit allt som går att vinna inom innebandyn, är det inte dags att du varvar ner och börjar spela med Loopia i företagscuper nu istället?

– Det är klart att det lockar.. men jag känner fortfarande att jag har mer att ge i högsta ligan och landslaget. Och så är det ju en hel del lyxiga frukostar när man bor på hotell som man skulle missa gissar jag.. 🙂

Förutom att vi sponsrar just nämnda Rönnby IBK så har vi även valt att ha en enskild sponsring av dig som spelare. Hur hjälper det dig som spelare att ha denna personliga sponsring från oss?

– Dels är det roligt att få synas tillsammans med Loopia och dels så får jag som spelare det lite lättare att få livspusslet att gå ihop. Det krävs en hel del för att klara av ett heltidsjobb och en helsatsning på innebandy.

I ditt kontrakt med oss så ingår det att du i alla intervjuer ska nämna ordet Loopia i varje mening, kommer du att lyckas med det under VM?

– Jag ska göra mitt bästa. En tanke som jag har är att jag i varje mening börjar med ”Loopia”, och sedan gör en konstpaus innan jag fortsätter svara på frågan.

sanna_scheer_action

Vi tackar Sanna för intervjun och önskar henne lycka till nu i världsmästerskapet. Sverige har i skrivandets stund redan spelat klart gruppspelet (8-2 mot Finland, 16-0 mot Polen och 23-1 mot Ryssland). Laget vann gruppen och nu så är vägen mot finalen och guldet är lika öppen som en okonfad Netgear-router med standardlösenordet.

Vill ni följa lagets framfart så kan ni läsa mera på mästerskapets officiella webbsida.

Sanna bloggar även från mästerskapet på Innebandymagazinets webbsida.

Och vad vore ett mästerskap utan en officiell låt. I somras så spelade laget in sin egna låt “En klar seger” skriven av Sebastian Fronda och för övrigt inspelad i samma studio som stora delar av våra meddelanden i telefonväxeln på Loopia (lite kuriosa).

Håll utkik efter fler intervjuer med Sanna i hennes jakt mot VM-Guld och senare i vår även SM-guld.

Dela detta inlägg:

Ett svar på “Följ Sanna i innebandy-VM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss