DynDNS även för webbhotellskunder

Den nya kundzonen innebar, förutom ett nytt utseende och en mängd nya funktioner, att vi slog ihop våra två tidigare administrationspaneler, LoopiaDNS och Loopia Kundzon. Detta gör att funktioner som endast DNS-kunder kunnat dra nytta av tidigare nu även är tillgängliga för webbhotellskunder. Ett exempel på detta är DynDNS som nu är fullt fungerande för alla våra kunder.

Vad är då DynDNS?
De flesta internetleverantörer tilldelar inte fasta ip-adresser till sina kunder, utan istället får du en dynamisk ip-adress. Detta innebär krångel om du t ex bestämmer dig för att köra en webbserver eller liknande på en dator hemma. Pekar du sedan en domän till din dator hemma så kommer datorn och domänen att tappa kontakten med varandra så fort ip-adressen ändras. Lösningen på detta är DynDNS. Genom att installera ett litet program på din dator uppdateras helt enkelt DNS-servern automatiskt varje gång din ip-adress ändras.

Mer information hittar du här:

Dela detta inlägg:

6 svar på “DynDNS även för webbhotellskunder

 1. Hej

  Har nyss köpt en domän och loggat in. Installerat Jomla. Var klickar jag för att komma igång och bygga hemsidan??

  Peter

 2. För varje vecka som går blir man glad över att man valde Loopia som webbhotell. Har verkligen längtat efter detta!

 3. Ni har inte funderat på att införa stöd för IPv6 (AAAA) i DynDNS?

 4. Hur får jag tillgång till DynDNS då? Ser det inte i några inställningar på mitt konto…

 5. Hej Jonas,
  Du behöver inte göra några inställningar på ditt konto för att använda DynDNS. Information om hur du kommer igång med DynDNS ser du i de två länkarna i botten på inlägget 🙂

  …och hej AC,
  Vi har som mål att införa IPv6 i alla våra tjänster. Tyvärr kan jag inte säga någon tidpunkt för när det kommer att införas i DynDNS.

 6. Hej Peter,
  För att logga in på din Joomla-installation skriver du in adressen du valde att lägga den på följt av ”/administrator”. Där loggar du sedan in med de inloggningsuppgifter du valde när du installerade.

  Lycka till med sidbyggandet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss