WordPress överlägset störst – används av 30 procent av alla webbsajter

WordPress står för 30 procent av alla webbsajterAv alla CMS-verktyg är WordPress överlägset störst. Hela 30% av alla världens sajter använder verktyget enligt statistik från analysföretaget W3techs som undersökt de tio miljoner största sidorna på webben. Värt att notera är också att över hälften av sidorna som undersökts inte använder något CMS-verktyg (t ex WordPress). Det innebär att över 60% av alla sajter som använder ett CMS-verktyg använder WordPress.

Efter WordPress kommer Joomla och Drupal som används av 3,1% respektive 2,2% av alla sajter och 6,3% respektive 4,4% av alla CMS-sajter. Det betyder att WordPress har nästan tio gånger större marknadsandel än sin närmsta konkurrent Joomla.

Det här är WordPress

WordPress är världens största hemsidesverktyg med över 60 miljoner användare. Verktyget används flitigt av både privatpersoner och företag till allt från hemsidor och bloggar till komplexa portaler och företagswebbplatser.

Det finns många förklaringar till WordPress framgång enligt The Register, där några är verktygets användarvänlighet och alla de tillägg som kan användas för att få din sajt exakt så som du vill ha den.

Skapa en hemsida till företaget i WordPress

Skapa din WordPress-sajt utifrån ett av alla färdiga designteman som finns. Komplettera med önskade tillägg för att få din sida exakt så som du vill ha den. Kom igång direkt genom att installera WordPress med ett klick via vår One click installer. Läs mer om WordPress hos Loopia »

 

https://blogg.loopia.se/2018/01/16/stoppa-hackare-skydda-din-wordpress-sida-mot-intrang-med-tillagget-wordfence/

https://blogg.loopia.se/2016/11/02/seo-for-wordpress-5-tips/

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss