WooCommerce-skolan, del 5: 4 tips på WooCommerce-tillägg

Om du har läst alla delar av WooCommerce-skolan har du nu installerat WooCommerce och lagt till produkter, designat din webbshop, lagt till betalningslösningar och hanterat moms och frakt. Då vill vi önska dig stort grattis – vid det här laget har du förmodligen en färdig webbshop! Därför tänkte vi att det är dags att kika lite närmare på olika WooCommerce-tillägg som kan vara till nytta för både dig och dina kunder.

Välkommen till WooCommerce-skolan! Här får du lära dig allt behöver veta för att snabbt och enkelt komma igång med din egen e-handel. I den femte och sista delen går e-handelsproffsen Daniel Petterson och Alexander Widén från Grafikfabriken igenom 4 olika WooCommerce-tillägg.


Del 5: Tips på WooCommerce-tillägg

En hemsida blir aldrig någonsin helt färdig. Det kommer alltid finnas något nytt du kan göra, som nya uppdateringar, justeringar eller optimeringar. Därför tänkte vi runda av WooCommerce-skolan med några tips på bra tillägg du kan installera, som kan vara till hjälp för dig och dina besökare.

1. Smidiga utskrifter av fakturor och följesedlar

Namn: PDF Invoices & Packing Slips for WooCommerce

Pris: Gratis

Beskrivning: Med det här tillägget blir det enkelt att hantera både fakturor och följesedlar! Bland annat får du två knappar vid varje order som gör det möjligt att skriva ut orderns faktura och följesedel. Perfekt för dig som vill lägga ner en fysisk kopia i paketet!

2. Ge dina kunder möjligheten att anpassa dina produkter

Namn: Product Add-Ons av WooCommerce

Pris: $59/år ~ ca 605 SEK

Beskrivning: Om du vill kunna erbjuda dina kunder möjligheten att skräddarsy dina produkter efter eget huvud är det här tillägget helt rätt val. Det lägger helt enkelt till extra fält som du kan definiera på en produkt. Om du till exempel säljer smycken kan du låta kunden skriva in den text hen vill ha ingraverad.

3. Översätt din webbshop till flera olika språk

Namn: WPML och WooCommerce Multilingual & Multicurrency with WPML

Pris: Från $39/år ~ ca 400 SEK

Beskrivning: WPML är ett utmärkt tillägg för att lägga till fler språk i din webbshop, även om det inte är specifikt skapat för WooCommerce. Förutom att du når ut till en mycket bredare målgrupp ger gratistillägget WooCommerce Multilingual & Multicurrency dig dessutom möjligheten att lägga till stöd för olika valutor. Det är utmärkt för den utländska marknaden, eftersom den svenska kronan inte är globalt känd.

4. Låt dina kunder välja leveransdatum

Namn: Order Delivery Date for WooCommerce

Pris: Gratis

Beskrivning: Om du säljer produkter som av olika anledningar måste levereras direkt till kundens dörr är det bra om kunden själv får välja när leveransen ska ske. Med det här tillägget kan du lägga till en datumväljare där kunden själv fyller i vilken dag de önskar få sina varor levererade. Som butiksägare kan du till exempel styra vilka dagar som är tillgängliga för bokning. Det finns även en betalversion av tillägget (från $149/år ~ ca 1527 SEK) om du behöver mer kontroll och anpassningsmöjlighet.

Så installerar du ett WooCommerce-tillägg

Hur du installerar ett WooCommerce-tillägg beror på om det redan finns i WordPress tilläggskatalog eller om det kommer från en tredje part.

Tillägg från WordPress.org

Om tillägget ligger i WordPress tilläggskatalog är det busenkelt att installera. Är du van vid WordPress vet du säkert redan hur du gör. Om inte: logga in i din WordPress och gå till Tillägg → Lägg till nytt i administrationspanelen till vänster. Sök på det tillägg du vill lägga till och klicka på ”Installera”. Därefter är stegen rätt självförklarande.

Tillägg från tredjepart

Ett tredjepartstillägg kräver lite mer jobb med installationen, men det är fortfarande en väldigt enkel uppgift! Det kan variera något, men i de allra flesta fall gör du så här:

När du laddar ner eller köper ett tillägg från en tredje part behöver du ofta ladda ner en tillhörande .zip-fil. Därefter loggar du in din WordPress och går till Tillägg → Lägg till nytt → Ladda upp tillägg i administrationspanelen till vänster. Klicka på ”Välj fil” och välj helt enkelt den .zip-fil du fått. Sedan är det bara att klicka på ”Installera nu”!

Får du ett felmeddelande om att WordPress inte kan hitta en installerbar fil? Prova att öppna .zip-filen du fått och se om det ligger ännu en .zip-fil där – i så fall är det den du ska ladda upp!

Slutord

Exakt vilka tillägg du behöver i just din webbshop är svårt för oss att säga. Det beror helt på vilken typ av webbshop du driver och vilka behov du har på grund av det. Dessutom finns det oändligt många smarta och användbara tillägg till både WordPress och WooCommerce. Här har vi därför bara gett ett litet axplock av vad vi upplever användbart för de allra flesta. Vi hoppas att något av det kan fungera för dig med!

Läs mer om WooCommerce hos Loopia här!


Missa inte övriga delar av WooCommerce-skolan!


Inlägget är skrivet av Daniel Petterson och Alexander Widén från Grafikfabriken i Västerås

Grafikfabriken är en fullservicebyrå som levererar helhetslösningar till både små och stora kunder med varierande behov. Behöver du hjälp med e-handelslösningar, webbdesign och 3Dvisualisering? Eller kanske sökmotoroptimering, digital marknadsföring och konvertering? Grafikfabriken kan hjälpa dig med det mesta om du vill lyfta din digitala närvaro!

Dela detta inlägg:

2 svar på “WooCommerce-skolan, del 5: 4 tips på WooCommerce-tillägg

  1. Hej

    Tack för an riktigt bra WooCommerce skola, väldigt bra information för alla som startar upp butik i Woocommerce.

    Mvh
    Gregg

  2. Vi kan starkt rekommendera tillägget WooCommerce Packing Slips, vi använder det till vår webbutik när vi vill skicka kvitton på våra solglasögon i trä, och det funkar kanon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss