WooCommerce-skolan, del 5: 4 tips på WooCommerce-tillägg

Webbutikslösningen WooCommerce är perfekt för dig som snabbt och enkelt vill komma igång med din egen butik på nätet och få den fullt integrerad med din WordPress-sajt.

Om du läst igenom och tagit hjälp av de tidigare delarna av WooCommerce-skolan bör du nu ha en färdig webbutik. I den femte och sista delen av WooCommerce-skolan tipsar Daniel och Alexander från Grafikfabriken om WooCommerce-tillägg som kan vara till nytta för dig och kunder till din webshop.

Del 5: Tips på WooCommerce-tillägg

Ingen hemsida kommer någonsin att ”bli klar”. Det finns alltid något att göra i form av ny information, uppdateringar, justeringar, optimeringar, med mera. Därför tänkte vi runda av WooCommerce-skolan med några tips om bra tillägg som kan vara till hjälp för dig och/eller dina besökare. 

1. Smidig utskrift av faktura och följesedel med WooCommerce Packing Slips

Hittas: https://wordpress.org/plugins/woocommerce-pdf-invoices-packing-slips/
Pris: Gratis.
Beskrivning: Det här tillägget lägger till två knappar vid varje order som gör att du som driver webbutiken kan skriva ut en faktura och en följesedel. Kanon för dig som vill lägga ner en fysisk kopia av ordersedeln i paketet som du sålt.

2. Ge dina kunder möjligheten att anpassa sina beställda produkter med WooCommerce Product Addon

Hittas: https://woocommerce.com/products/products/-add-ons/
Pris: $49 ~ 450 SEK
Beskrivning: Det här tillägget lägger till extra fält som du kan definiera på en produkt. Det ger besökaren möjlighet att göra extraval och dylikt på en produkt. Ett exempel skulle kunna vara att du säljer smycken och besökaren kan skriva in en text som han eller hon vill ha ingraverad. Eller varför inte ett visitkort där användaren fyller i alla de olika kontaktuppgifterna som skall finnas på visitkortet redan vid beställningstillfället?

3. Översätt din webbutik till fler språk med WPML och WooCommerce Multilingual

Hittas: https://wpml.org/ och https://wordpress.org/plugins/woocommerce-multilingual/
Pris: $29 – $195 ~ 265 SEK – 1 800 SEK
Beskrivning: Även om WPML inte är specifikt skapat för WooCommerce så är det ett utmärkt tillägg för att lägga till fler språk i din webbutik. Utöver det faktum att du kan nå ut till en mycket bredare målgrupp så ger det också möjligheten att lägga till stöd för olika valutor med gratistillägget WooCommerce Multilingual. Det är utmärkt för den utländska marknaden då det globalt inte är känt med våra svenska kronor.

4. Låt dina kunder välja leveransdatum för sin beställning med Order Delivery Date for WooCommerce

Hittas: https://wordpress.org/plugins/order-delivery-date-for-woocommerce/
Pris: Gratis.
Beskrivning: Många webbutiker erbjuder sina kunder att få varorna hemlevererade direkt till dörren, allra oftast om det är en webbutik som säljer färskvaror av något slag. Då kan det vara bra om kunden själv får välja när leveransen ska ske. Det här tillägget lägger till en datumväljare där kunden själv kan fylla i vilken dag som de önskar ha sina varor levererade. Som butiksägare kan du logga in för att t ex styra vilka dagar som ska vara tillgängliga för bokning. Det finns även en pro-version som du kan köpa för $79.2 ~ 720 SEK, då får du lite mer kontroll och anpassningsmöjlighet.

Så installerar du ett WooCommerce-tillägg

Tillägg hos wordpress.org

Om ett tillägg ligger i WordPress officiella repo så är det busenkelt att installera. Logga in i WordPress administrationspanel och gå till Tillägg > Lägg till nytt. Sök fram det tillägg som du önskar installera och klicka på “Installera”. Stegen därefter är självförklarande och är du van med WordPress så vet du precis hur du ska göra.

Tillägg hos tredjepart

Om tillägget finns hos en tredjepart blir det lite mer jobb med installationen – det är dock fortfarande enkelt!

När du köpt (om tillägget kostade något) och laddat ner den ofta tillhörande .zip-filen behöver du logga in i WordPress administrationspanel och gå till Tillägg > Lägg till nytt > Ladda upp tillägg.  Där klickar du på ”Välj fil” och väljer helt enkelt .zip-filen som du fått. Sedan klickar du på ”Installera nu”.

I vissa fall kan det vara så att du får ett felmeddelande där det står att WordPress inte kunde hitta någon installerbar fil. Öppna då .zip-filen och se ifall det ligger ännu en .zip-fil där.

Då alla tillägg från en tredjepart installeras lite olika så är det svårt att säga exakt hur det ska fungera men i de flesta fallen funkar det på det sättet som vi beskrivit. Om det ändå inte går bra så finns det många kunniga inom området och någon kan garanterat hjälpa er.

Slutord

Det är svårt att säga exakt vad just du behöver för din webbutik då alla verksamheter fungerar olika. Det finns oändligt många tillägg till både WordPress och WooCommerce men här är ett axplock av vad vi som jobbar med det dagligen finner användbara för majoriteten. Läs mer om WooCommerce hos Loopia »

…missa inte övriga delar av WooCommerce-skolan:

 

Texten är skriven av Daniel Pettersson och Alexander Widén.
Daniel Pettersson arbetar som grafisk formgivare och Alexander Widén är webbutvecklare på Grafikfabriken i Västerås, en fullservicebyå som levererar helhetslösningar till både små och stora kunder med varierande behov. Välkommen att kontakta Daniel, Alexander och resten av gänget på Grafikfabriken för hjälp med alltifrån e-­handelslösningar, webbdesign och 3D­visualisering till sökordsoptimering, digital marknadsföring och konvertering.

Dela detta inlägg:

2 svar på ”WooCommerce-skolan, del 5: 4 tips på WooCommerce-tillägg

  1. Hej

    Tack för an riktigt bra WooCommerce skola, väldigt bra information för alla som startar upp butik i Woocommerce.

    Mvh
    Gregg

  2. Vi kan starkt rekommendera tillägget WooCommerce Packing Slips, vi använder det till vår webbutik när vi vill skicka kvitton på våra solglasögon i trä, och det funkar kanon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss