Webbkometjuryn: Nikke Lindqvist

Sista jurymedlemmen av de som ska utse det bästa svenska webbprojektet i Årets webbkomet 2011är Nikke Lindqvist. Internetprofilen Nikke är inblandad i flera heta startups som t ex Reco.se, han är också en SEO-guru av rang som “konsultar” genom webbyrån Carnaby som han var med och grundade 2005.

Vinnaren av Årets webbkomet 2011 kammar hem 25 000 kr, entreprenörsutbildningen Academy of Excellence (värd 29 000 kr) och självklart en massa viktig uppmärksamhet, så missa inte att nominera ditt projekt.

Vad gör du om dagarna när du inte bedömer nominerade bidrag i Årets webbkomet-juryn?

Arbetar med synlighet, främst genom sökmotoroptimering. Dels som anställd i två startups (Reco.se och Ticmate), dels som konsult (genom Carnaby).


Varför passar du bra som jurymedlem i Årets webbkomet?

För att jag hänger på webben mest hela tiden, och har så gjort under de senaste 12 åren. Känner därför att jag har rätt bra koll på vad som händer, vad som märks och vad som inte märks. Vad som har gjorts förr, vad som görs bättre och vad som bara är kopior på någonting som redan gjorts.

Varför tror du ett så litet land som Sverige ligger bakom flera internationellt lyckade webbprojekt som t ex Skype och Spotify?

Hemdatorreformen och det faktum att vi, genom att vi alla är bra på engelska har lätt att nå ut på en internationell arena. Det är de enda anledningarna. De gav oss ett kort försprång som märks i den typen av projekt.

Vilka trender ser du i vår framtida användning av Internet?

Trenden på webben har alltid gått mot att vara sociala. De senaste åren har det blivit allt enklare att nå ut som privatperson. Det är inte bara Facebook, Twitter och Google som har åstadkommit den förändringen, men medan deras sociala projekt bara växer tror jag att vi i ännu högre grad kommer att knyta kontakter via webben. Jag märker på mina barn att deras nätverk är enorma. Det är lättare att hålla kontakten med vännerna från förra skolan, gamla handbollslaget och kompisarna från kollo. De sociala tjänsternas betydelse kommer bara att öka, och den som inte bygger webb med ett socialt tänk idag bygger fel.

Vilka webb-/onlinetjänster använder du mest i dagsläget?

Vilka använder jag inte? Jag använder i stort sett allting utom Flashback.

Vad kommer att fånga ditt intresse bland de nominerade?

De tjänster som bygger egen närvaro, men inte bangar för att bygga ihop sig med andra lyckade projekt redan från början.

Vilka tips kan du ge till de som vill starta ett nytt webbprojekt men som ännu inte kommit igång?

Börja bygga! Släpp tidigt. Den som inte skäms över version ett av sitt projekt, släppte för sent.

Har du missat intervjuerna med övriga jurymedlemmar hittar du dem här:

Dela detta inlägg:

Ett svar på “Webbkometjuryn: Nikke Lindqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss