Webbkometjuryn: Jimmie Eriksson

Den fjärde jurymedlemmen i Årets webbkomet är ett bekant ansikte här på bloggen, nämligen vår egen Loopia-chef, Jimmie Eriksson. I sitt arbete här på Sveriges största webbhotell kommer han i kontakt med många intressanta webbprojekt som drivs av Loopias kunder.

Vad gör du om dagarna när du inte bedömer nominerade bidrag i Årets webbkomet-juryn?

Som chef på Sveriges största webbhotell och i mina ögon Sveriges bästa så går dagarna åt till att planera framtiden samt leda och motivera personalen till att hela tiden göra sitt yttersta för dig som kund. Att hålla koll på marknaden och att lista ut nästa stora sak innan någon annan är också en sak som gör mitt jobb väldigt spännande och varierande.


Varför passar du bra som jurymedlem i Årets webbkomet?

Jag gillar smarta idéer och har erfarenhet av att driva företag samtidigt som jag i min roll på Loopia dagligen får se en massa spännande projekt och idéer som våra kunder har. Jag har även jobbat på mindre bolag och vet hur svårt det är att få uppmärksamhet även om din produkt eller tjänst är väldigt vass.

Varför tror du ett så litet land som Sverige ligger bakom flera internationellt lyckade webbprojekt som t ex Skype och Spotify?

Det finns många orsaker till det skulle jag tro men att vi är väldigt drivna i Sverige och vill utvecklas hela tiden är en bidragande orsak. Vi är nyfikna och vill ligga först vad gäller teknik och utveckling och vi har en lång och gedigen historia för det. Det finns helt enkelt ett ”jävlar anamma” och viljan att vara sin egen chef och även att tjäna pengar blir med tiden bara större.

Vilka trender ser du i vår framtida användning av Internet?

Först tror jag ännu fler verktyg och program att kommer bli webbaserade. Att behöva ladda in en CD/DVD känns inte helt 2011. Det som jag tror kommer mer i framtiden är även att man samlar vanliga tjänster som du använder ofta på ett ställe från en leverantör, ta tex Microsoft Office 365 som är ett exempel men också tid, lön, fakturering och bokföring och andra administrativa typer av program.

Vilka webb-/onlinetjänster använder du mest i dagsläget?

Privat använder jag de vanliga tjänsterna som Facebook, Spotify. På jobbet använder jag Microsoft Office 365, Mamut One och det händer ju även att jag Twittrar och bloggar.

Vad kommer att fånga ditt intresse bland de nominerade?

Jag gillar när saker är enkla och tydliga så det är vad som kommer fånga mig. Jag vill snabbt få en bild av vad tjänsten eller produkten gör och tydligt veta varför den är som gjord för mig. Jag vill gärna få den här känslan att det var så enkelt att man nästan blir lite arg att ingen kommit på det innan.

Vilka tips kan du ge till de som vill starta ett nytt webbprojekt men som ännu inte kommit igång?

Våga. Det är mitt enkla tips, våga göra det du tror på. Givetvis behöver man sätta ihop en affärsplan där man kikar på marknaden, konkurrenter, potential, kostnader etc. När du gjort det och känner att ”det här kommer funka”, kör bara!

Du har väl inte missat att nominera ditt projekt till Årets webbkomet 2011? Vinnaren kammar hem 25 000 kr, entreprenörsutbildningen Academy of Excellence (värd 29 000 kr) och självklart en massa viktig uppmärksamhet.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss