Vårstäda dina sociala medier i fem snabba steg

Det är inte bara hemsidan som mår bra av en ordentlig vårstädning. Passa på att göra dina sociala medier redo för våren med våra 5 snabba steg!

1. Rensa bland gamla inlägg

Gå igenom kanal för kanal och se om du har något gammalt fastnålat inlägg kvar som inte är aktuellt längre och därför kan tas bort, eller åtminstone inte längre nålas fast högst upp i flödet. Ett flöde som inte uppdaterats på länge kan få företaget att verka inaktivt, därför är det viktigt att hålla företagets hemsida, blogg och sociala medier uppdaterade.

2. Dubbelkolla att företagsinformationen stämmer

Se till så att “Om oss”-texterna i respektive kanal är uppdaterade och att öppettider och kontaktuppgifter stämmer så att dina kunder enkelt kan ta kontakt med dig. Passa också på att dubbelkolla att du länkar till företagets hemsida från alla sociala kanaler.

3. Uppdatera profilbilder och omslagsbilder

Är din profilbild mer än ett år gammal? Då är det dags att byta ut den mot en ny (om inte profilbilden redan föreställer ditt företags senaste logotyp förstås, då är det okej att köra vidare på samma). Uppdatera även omslagsbilden till något som representerar din verksamhet på ett bra sätt. Det kan t ex vara ett högupplöst foto av kontoret, personalen eller de produkter/tjänster ni erbjuder.

4. Analysera kanalerna som ditt företag är aktivt i

Vilka kanaler går bra? Vilka går mindre bra? Saknar ni någon kanal eller bör ni välja bort någon? Genom att se över och analysera dina olika kanaler får du information och insikter som kan hjälpa dig att ta fram rätt marknadsföringsstrategi.

5. Se över vilka som har åtkomst till företagets sociala konton

Har någon som slutat jobba hos er fortfarande tillgång till era sociala konton? Eller har någon fått nya ansvarsområden och behöver få sina rättigheter justerade? Ta en titt och justera vid behov.

I samma veva kan du passa på att byta lösenord på samtliga konton för att öka säkerheten och minska risken för att någon obehörig tar sig in på ditt konto.


Har du inte vårstädat din hemsida än? Kolla in våra 4 snabba tips!

Dela detta inlägg:

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss