Uppdatera WordPress för säkerhetens skull

Under december så har två säkerhetsuppdateringar av WordPress släppts på kort tid (3.0.3 är den senaste i skrivandets stund). För att undvika att illbattingar hittar på något dumt med din sajt bör du som alltid uppdatera omgående.

Det fina med WordPress är att det nästan är löjligt enkelt att uppdatera.

Så här gör du

 1. Logga in i ditt WordPress-admin
 2. Klicka på ”Vänligen uppgradera nu” i den gula listen
 3. Klicka på ”Uppgradera automatisk”
 4. Vänta någon minut och saken är biff

Passa även på att se över att du har uppdaterat alla dina tillägg, och eventuella andra tredjepartslösningar som du använder som t ex Joomla eller MediaWiki.

Dela detta inlägg:

3 tankar kring ”Uppdatera WordPress för säkerhetens skull

 1. Saskia

  Jag startade min hemsida 2008 med hjälp av wordpress men jag har inte vågat uppdatera sen dess för att jag var rädd att hemsidan skulle börja krångla. Kan jag uppdatera nu i alla fall? Och vad bör man göra innan man uppdaterar och vad kan hända?

 2. Tård Wennerborg Inläggsförfattare

  Du kan uppdatera nu utan att behöva vara så jätteorolig. Det finns en risk att tillägg som du använder inte är kompatibla med den senaste versionen av WordPress. Men å andra sidan bör du även uppdatera dina tillägg, för även dessa kan innehålla säkerhetsluckor som täppts till av respektive tillverkare.

  Vi tar backup på dina filer 4 ggr om dagen, och på din databas dagligen. Så skulle något så allvarligt hända att det inte går att reparera så kan vi hjälpa dig att återställa från de senaste backuperna.

  Om du uppdaterar din blogg ofta och vill göra en backup precis innan du gör uppdateringen för att inte riskera att tappa arbetet från de senaste timmarna så kan du själv göra backup på databasen enligt den här guiden: https://support.loopia.se/wiki/Backup_av_MySQL, och på filerna via FTP https://support.loopia.se/wiki/Ftp

 3. Saskia

  Tack så jättemycket för hjälpen! Älskar Loopia, ni är verkligen snabba och trevliga när ni svarar 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *