Tink är årets bästa svenska webbprojekt

Tink har med sin smarta tjänst för att överskåda vardagsekonomin för privatpersoner utsetts till årets Webbkomet 2013.

Sandra Uddbäck från Tink var på plats och tog emot priset. Fler bilder från Webbkomet 2013 och Internetdagarna.

På sajten Webbkomet.se lämnades flera hundra bidrag in under nomineringsperioden som pågick under hösten. Bidragen visar den otroliga bredd som finns bland svenska webbtjänster då det förekom allt från digitala loppmarknadstjänster till webb-tv-projekt och innovativa ekonomilösningar för både privatpersoner och företag.

– Det var verkligen inte ett lätt jobb att utse en vinnare bland alla fantastiska bidrag som kom in under nomineringsperioden, säger Jimmie Eriksson, VD på Loopia och juryns ordförande. Men till slut enades vi kring Tink med följande motivering:

“Juryn anser att vinnaren har stor potential att förenkla vardagen för alla genom att samla kundens hela ekonomi på ett ställe. Glöm kassaböcker och kvittosamlande. Tjänsten samlar automatiskt in data från dina bankkonton, kreditkort och lån och presenterar en helhetsbild som ger dig full koll på din ekonomi.”

– Vi är jätteglada att få ta emot utmärkelsen Årets Webbkomet! Det känns extra kul då vi nyligen lanserade vår produkt. Att få det här priset är ett bra bevis på att vi är på väg åt rätt håll och att andra ser Tinks potential säger Daniel Kjellén, vd på Tink. På Tink är det just nu fullt fokus på att fortsätta utveckla produkten och att se till att växa och nå ut till fler som vill få koll på sin ekonomi, avslutar Daniel.

Andraplatsen kneps av tidningsappen Readly som med samma affärsmodell som till exempel Spotify låter dig läsa alla dina favorittidningar direkt i surfplattan eller mobilen till en fast månadskostnad. De tre övriga finalisterna blev Billogram, Foap och Skovik som allihop har en lovande framtid enligt Webbkomet-juryn.

Webbkomet arrangeras av webbhotellet Loopia för att lyfta fram och främja svenska Internetprojekt med målet att Sverige ska ha en fortsatt stark position på Internetkartan. Trots vinster värda över 130 000 kr i potten så ser Loopia uppmärksamheten kring de nominerade och det vinnande projekten som den viktigaste faktorn för att delta i Webbkomet.

Dela detta inlägg:

Ett svar på “Tink är årets bästa svenska webbprojekt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss