Spara på papper – välj faktura via e-post

Trots att vi har e-postfakturering som förval och 80% av alla fakturor vi skickar ut går via e-post, så skickar vi ut mer än 65 000 fysiska brev till er kunder varje år. Fakturor utgör den absolut största delen men även användaruppgifter för de som valt att dessa ska skickas via posten utgör en stor del.

Så se till att spara på papper och förhindra att fler träd skövlas i onödan; Logga in i Loopia kundzon, välj ”Kontoinställningar –> Användarinformation”, och byt till e-postfaktura nu direkt.

Några av alla fördelar med att välja e-postfaktura:

 1. Du kan enkelt arkivera och sköta backup på de PDF-fakturor du får via e-post
 2. Du kan söka i och bland fakturorna på din dator om du behöver leta reda på någon tidigare faktura
 3. Du slipper betala postavgiften för fakturor som skickas via vanlig post
Dela detta inlägg:

11 svar på “Spara på papper – välj faktura via e-post

 1. Hej,

  Bra tanke, vi använder själva faktura-via-epost så mycket som möjligt. Vet inte hur stor andel av era kunder är företag, men i dagsläget så måste ju alla företag ändå skriva ut fakturan. Tänk om vi en dag kan skippa det steget…

 2. Ett par andra fördelar som jag tror kan vinna fler människor är bland annat att man kopiera OCR-numret istället för att knappa in det manuellt, för oss som inte betalar med kort. Dessutom slipper man fakturaavgifter, om ni nu har det… minns inte riktigt.

 3. E-faktura är bra och sparar en hel del, både på kostnadssidan och miljösidan. Än bättre hade varit samlingsfaktureringen. Varför skickar mig tio fakturor vrarje månad på tio domännamn, när ni kunde skickat en faktura med tio poster på. Då snackar vi miljövinster (och kostnadsbesparing!).

  Till Lauri: Det finns ingen lag som säger att företag måste skriva ut sina verifikat. Det räcker med att kunna lagra dem säkert i tio år. På en hårddisk med säker off-site backup är dina verifikat tillräckligt säkra för såväl revisorn som Skattemyndigheten (om revisorn inte känner till detta, byt revisor!).

 4. Hej Oscar,

  I dagsläget är det bästa sättet att minimera antalet fakturor att fylla på sin Loopia Prepaid-pott. Sedan kan du låta kostnaderna från domännamn och/eller webbhotellsfakturor dras från potten. Antingen automatiskt eller manuellt. Detta gör att du bara får verifikaten för när du sätter in pengar på Loopia Prepaid. Så du kan t ex välja att fylla på din pott så att den räcker ett helt år, och därmed också bara få ett verifikat per år.

 5. Jag har alla mina fakturor via min internetbank.
  Den enda som kommer via E-post är Loopia. Det är lite irriterande.
  Pappersfakturor har jag inte haft på många år

 6. Hej Johan,
  Tack för din feedback!
  Vi ser över möjligheten att införa fler betalningsalternativ (t ex e-faktura), vilka det blir eller när det kommer att inträffa kan vi dessvärre inte svara på i dagsläget.

 7. Snälla Loopia, inför e-faktura.

  Jag får idag fakturorna över e-post, men samma väg kommer även spam/bedrägeriförsök i form av påminnelser, falska fakturor, som är i.o.f.s lätta att identifiera men man hoppar alltid till när man ”kanske missat” en riktig faktura.

 8. Min domän har flyttats till Loopia och även jag använder e-faktura. Nu är det snart bara Loopia som inte har den möjligheten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss