Skapa en WordPress Multisite-installation

Med WordPress Multisite så kan du fixa ett bloggnätverk och låta dina användare ha sina egna underbloggar på en enda WordPress-installation som du administrerar.

Multisite-funktionen låg tidigare i en egen avknoppning av WordPress som kallades WordPress MU, men sedan WordPress 3.0 så är det helt integrerat med moderprojektet. Fördelarna är flera, men den största är att alla uppdateringar av systemet kommer till både multi- och singlesite-användare samtidigt.

Hos oss kan du skapa WordPress MS-installationer genom att uppgradera en befintlig WordPress-installation. Du börjar med att snabbt och lätt installera WordPress med vår One click installer:

När WordPress är på plats behöver du göra lite justeringar enligt den här guiden i vår kunskapsdatabas för att få igång Multisite:

Sedan är det bara att börja skapa underbloggar i menyn Superadmin -> Webbplatser inne i administrationsgränssnittet för WordPress.

Dela detta inlägg:

9 svar på “Skapa en WordPress Multisite-installation

 1. Går det numera att skapa bloggar i WPMU-nätverket genom subdomäner eller måste man fortfarande använda sig av mappar eftersom att ni inte stödjer wildcards?

 2. Kanske borde satsa på att skaffa stöd för wildcards då, ni är ju ändå största webbhotellet i Sverige nu sägs det. Tycker att det vore på sin plats att kunna använda sig av det då 🙂

 3. Hej,

  Fortsätter på Davids fråga. Hur kommer det sig att Ni inte stödjer wildcards då?

  Det finns ju flertalet leverantörer som gör det – helt problemfritt och utan restriktioner?

  //MW

 4. Man behöver inte använda mappar. Man kan köra med subdomäner om man vill. Man får göra en sådan installation men bortse från varningen att det inte fungerar. Sen för varje blogg man skapar får man skapa subdomänen själv och rikta den till huvuddomämen så skickas man rätt om man har rätt .htaccess-fil, dvs just den som är för en installation med subdomäner

 5. ha problem få en design var apå en under blogg . jag ska en tes på http://www.stallblogg.se/test/ jag använder mig av undermapp . ni borda skriv en atikle hur man gör få en desig synas på en blogg fast jag ha aktiver en design så syns den ej. hjälp snälla. ha skriv i fler forum men inge svar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss