Se upp för falska domänfakturor

Att ett domännamn kan vara ovärderligt för dig som sajtägare är inget att diskutera. Detta är något som domänskojare gärna utnyttjar genom att skicka mail där de meddelar att du måste betala förnyelsen av ditt domännamn till dem innan ett visst datum för att inte riskera att förlora domännamnet.

Exempel på en bluff-faktura.
Det gäller alltså att tänka en extra gång innan du betalar en domänfaktura till ett företag som du vet att du inte har gjort affärer med tidigare.

I nästan alla fall får du fakturor direkt från Loopia för de domännamn du registrerat hos oss, men det finns ett undantag. DK hostmaster (danmarks motsvarighet till IIS) hanterar alla förnyelsefakturor direkt med dig som domänägare. Du betalar alltså första året till Loopia, men efter det kommer fakturorna direkt från DK hostmaster. Den här typen av undantag kan göra det svårare för dig som domänägare att avgöra vilka fakturor som ska betalas för att inte riskera att förlora domännamnet.

Har du registrerat domämnamn hos en annan registrar men pekat om det mot ditt webbhotellskonto hos Loopia får du webbhotellsfakturan från oss och domänfakturan från den andra domänregistraren. Genom att samla alla domännamn i ett och samma konto hos oss minskar du risken för förvirring och kan enklare admininistrera och hålla koll på dina domännamn.

Läs gärna mer om hur du flyttar dina domännamn till Loopia, och tveka inte att kontakta vår support om du är fundersam på om en faktura från någon annan är korrekt eller inte.

Dela detta inlägg:

2 svar på “Se upp för falska domänfakturor

  1. Ligger reineholm.se hos Er eller var ligger den? City network påstår att reineholm.se ligger hos dom och vill ha 234:- för ett år. De har dessutom felaktig avtalsperiod, så vad är sanningen. Var ligger reineholm.se? Tacksam för hjälp.

  2. Hej Ulf

    Reineholm.se är inte registrerad hos Loopia. Vill du flytta den till ditt kostnadsfria DNS-konto hos oss följer du instruktionerna under ”Överföring” här: https://support.loopia.se/wiki/Byta_till_Loopia_f%C3%B6r_mitt_dom%C3%A4nnamn

    Förnyelse av .SE-domäner kostar endast 99 kr/år hos oss.

    Har du fler funderingar kring detta får du gärna kontakta vår support (support@loopia.se eller 021-12 82 22). Frågor gällande den faktura du mottagit bör du kontakta avsändaren för att få svar på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss