Omvandla besökare till kunder i din webbshop – del 4: Satsa på merförsäljning

Att öka konverteringsgraden i din webbshop genom att omvandla besökare till kunder är en bragd i sig. Det finns dock vissa knep du kan ta till för att öka försäljningen ytterligare. Här är den fjärde delen i vår serie om hur du omvandlar dina besökare till kunder och ökar din totala försäljning genom merförsäljning.

Tips 4: Satsa på merförsäljning

För att öka försäljningen i din webbshop ytterligare kan du erbjuda kunden att komplettera sin beställning med andra produkter – det vill säga att satsa på merförsäljning i din webbshop. Här får du några exempel:

• Rekommenderade tillbehör

Visa upp produkter som passar bra ihop med den produkt kunden tittar på eller har lagt i sin kundvagn. Ge även exempel på relaterade produkter som är populära bland andra kunder.

• Mängdrabatt

Erbjud kunden en bestämd rabatt om de handlar ett visst antal produkter, till exempel “Köp 5 och få 100 kr rabatt” eller den klassiska “Köp 3, betala för 2”.

• Gåva

Skänk bort eller rabattera produkter som du vill bli av med från lagret om kunden handlar för en bestämd summa. Du kan också bjuda på frakten om köpet når ett visst belopp.

• Mervärde

Efter att köpet genomförts är det bra att påminna kunden om din butiks existens. Du kan till exempel skicka nyhetsbrev med kampanjer eller nyttig och relevant information och på så sätt locka kunden att handla igen. Spana in vårt nyhetsbrevsverktyg »

• Locka tillbaka kunden

Du kan också försöka locka kunden att återkomma genom att efter beställningen erbjuda rabatt eller fri frakt på nästa köp, som “Få xx % rabatt på nästa köp om du beställer inom 30 dagar”.


Missa inte övriga delar i serien om att öka konverteringsgraden:


Starta en webbshop till företaget snabbt och enkelt

Vi erbjuder flera olika e-handelslösningar för olika önskemål, behov och förkunskaper, till exempel populära WooCommerce. Spana in våra olika e-handelslösningar och kom igång snabbt och enkelt hos oss på Loopia.

Läs mer om Loopias e-handelslösningar »

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss