Omvandla besökare till kunder i din webbshop – del 7: Öka hastigheten

I seriens första del nämnde vi att dagens kunder vill att allt ska gå så snabbt, enkelt och smidigt som möjligt. Därför har hastigheten i din webbshop en stor betydelse för om ett besök leder till ett köp eller inte. Det här är den sjunde och sista delen i serien om konverteringsoptimering.

Tips 7: Snabba upp din webbshop & öka försäljningen

Hur snabbt din sajt laddar har en stor påverkan på försäljningen. Du kan därför vinna mycket på att optimera din webbutik för att få ned laddningstiden – eller öka hastigheten, det vill säga.

Det första du bör göra är att testa laddningstiden för din webbshop. Det finns många verktyg för detta, som till exempel Google Page Speed, som gör mätningar både för mobil och dator och ger dig tips på vad du kan göra för att förbättra hastigheten.

Några tips för att öka hastigheten i din webbshop:

  • Undvik onödiga tillägg. Använder du till exempel WordPress bör du undvika tillägg som inte är absolut nödvändiga. Kontrollera även om det finns andra varianter av de tillägg du använder som är bättre optimerade.

  • Använd cache. Genom att aktivera cache i ditt publiceringssystem kan laddningstiderna minska avsevärt.

  • Prova på Loopia Boost. Loopia Boost är vår blixtsnabba webbplattform, som erbjuder riktigt grym prestanda! Boost passar perfekt för dig som har en välbesökt hemsida eller webbshop i till exempel WordPress eller WooCommerce, eller för dig som bara önskar blixtsnabba laddningstider för din hemsida. Läs mer om Loopia Boost.

Missa inte övriga delar i serien om att öka konverteringsgraden:


Starta din egen butik på nätet med ett klick

Vi erbjuder flera olika e-handelslösningar för olika önskemål, behov och förkunskaper. Läs mer om våra olika e-handelslösningar och kom igång med ett klick redan idag.

Läs mer om Loopias e-handelslösningar »

Dela detta inlägg:

Ett svar på “Omvandla besökare till kunder i din webbshop – del 7: Öka hastigheten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss