Byt webhotell: Så flyttar du hemsida och e-post till Loopia

Att byta webbhotell och flytta din hemsida, e-post och dina domännamn kan låta krångligt, men följer du nedanstående guide så är det faktiskt riktigt enkelt. Skulle du köra fast på någon av punkterna är du självklart välkommen att kontakta vår support. Vi har öppet alla dagar året runt (japp, även julafton). Välkommen till ett riktigt webbhotell.

1. Beställ Loopia webbhotell

Välj det av våra webbhotellspaket som passar dig bäst. Ange att du redan har en domän och skriv in ditt nuvarande domännamn. 

2. Flytta din hemsida

HTML-sida: Har du en vanlig html-sida laddar du ned din hemsida från din nuvarande leverantör via ett FTP-program. Sedan skapar du enkelt ett FTP-konto via vår steg-för-steg-guide i kundzonen och laddar upp filerna hos oss istället. Följ våra guider för att ladda ned och upp dina filer via ftp.

Blogg: Har du idag en blogg hos en annan leverantör, t ex en WordPress-blogg eller någon gratistjänst som Blogg.se eller Blogger, kan du enkelt flytta över dem med hjälp av våra guider i kunskapsdatabasen.

Databas: Har du en MySQL-databas hos din nuvarande leverantör kan du flytta den med hjälp av programmet MySQL-workbench och vår guide i kunskapsdatabasen.

Du kan också begära en databaskopia av din nuvarande leverantör och importera den till ditt Loopia-konto direkt via phpMyAdmin i din kundzon.

När överflyttningen av din hemsida är färdig kontrollerar du att allt är på plats och fungerar som det ska hos oss. För att testa att allt är okej innan du styr trafiken till Loopia kan du ange adressen http://dindomän.se.loopiadns.com (där du byter ut dindomän.se mot ditt domännamn).

3. Flytta din e-post

För att lägga upp dina e-postadresser hos oss och föra över alla tidigare e-postmeddelanden följer du vår guide i kunskapsdatabasen. Använder du Mozilla Thunderbird har vi en särskild guide för den flytten.

4. Flytta eller peka om dina domäner

För att peka om eller flytta dina domäner till oss följer du vår guide i kunskapsdatabasen.

5. Säg upp ditt nuvarande webbhotell.

När du kontrollerat att du fått över allt, och att allt fungerar som det ska är det dags att säga upp ditt nuvarande leverantör.

Saknar du något i genomgången ovan så tveka inte att kontakta vår support för att få hjälp. Då kan vi dessutom förbättra guiden i framtiden.

» Läs mer om hur du flyttar din hemsida och e-post till Loopia.

Följ oss för fler tips

Följ oss på Facebook, Twitter och i vår blogg för att få tips om hur du kan förbättra och utveckla din hemsida, blogg eller webbutik.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss