Rapport från prisutdelningen av Årets webbkomet

Förra veckan gick den stora prisutdelningen av Årets webbkomet 2011av stapeln på Stockholm Waterfront. Dagen började med att vi berättade lite om bakgrunden till varför vi instiftat “Webbkometen” och vår förhoppning om att lyfta fram och främja innovativa svenska webbprojekt med målet att Sverige ska ha en fortsatt stark position på Internetkartan.

Rune lockade till skratt

Därefter klev ultradistanslöparen Rune Larsson upp på scenen och körde ett motiverande snack om att genomföra det omöjliga. För Rune är det vardagsmat att springa 25 mil i sträck och hans teorier för hur du motiverar dig fungerar lika bra för att nå nya mål med ditt företag som på löpbanan. Rune drog till sig massor av skratt, och många gick fram till honom under pausen för att få höra mer av när han skämtsamt berättade om sina strapatser.

Andrapristagaren Hiddenhint

När Rune klivit av scenen var det dags att presentera tvåan i Årets webbkomet. De lyckliga vinnarna blev Hiddenhint med sin smarta lösning för att hjälpa människor att berätta om sina känslor utan risken att de avslöjas om de ej är besvarade.

Microsoft pratar Office 365…

Efter pausen klev Maria Green och Niklas Danell från Microsoft upp på scenen och gjorde en genomgång av Office 365, och alla fördelar du som småföretagare kan få av att köra på samma plattform och i samma molntjänst som storföretag gör. Du får rida på den stabilitet, trygghet och funktionsutveckling som de kräver, men endast betala för de antal användare du behöver till ditt lilla företag. Med 25 GB e-postutrymme, möjlighet att dela kalendrar och dokument, samt genomföra krypterade ljud- och videokonferenser eller chattmöten med både kollegor och externa företag öppnar Office 365 för bättre samarbete både internt och externt.

…och Loopia lanserar Office 365

Tycker du precis som vi att Office 365 låter som en grym lösning för småföretagaren att öka sin effektivitet och sina samarbetsmöjligheter? Perfekt, vi kommer nämligen att börja sälja Office 365 paketerat i ett alldeles nytt webbhotellspaket inom kort. Med det nya paketet Företagspaketet Plus får du tillgång till Office 365 direkt från Loopia kundzon.

Är du intresserad? Skicka ett mail till office365@loopia.se så kontaktar vi dig i samband med lanseringen (kanske t o m innan 😉 ).

Slutligen – Vinnaren av Årets webbkomet: iZettle

Till sist var det dags för det som alla finalister nervöst väntat på hela hösten. Vinnaren av Årets webbkomet 2011 skulle avslöjas. Under en fanfar och stora applåder fick Charlotte Grahn från iZettle vandra upp på scenen och ta emot den ståtliga statyetten, diplom, blommor, en gigantisk check på 25 000 kr och ett lika stort presentkort till entreprenörsutbildningen Academy of Excellence med motiveringen:

iZettle imponerade på juryn genom att hjälpa mänskligheten att ta ett stort och naturligt kliv mot det kontantlösa samhället. Tjänsten gör det enkelt för den lilla företagaren att ta betalt med kort utan startkostnad eller löpande fasta kostnader. Tjänsten skapar också möjligheter att enkelt ta med sig lösningen till temporära handelsplatser som t ex mässor och marknader. Dessutom öppnar det möjligheten för vänner att ge varandra pengar utan närhet av en uttagsautomat.

Med sin innovativa och enkla lösning samt en stor portion kundnytta anser juryn att iZettle har stora möjligheter att förändra sättet små företag och privatpersoner hanterar pengar.

– Det är med stor glädje vi på iZettle tar emot utmärkelsen Årets webbkomet! Vi uppskattar initiativet till tävlingen och hoppas att den kommer kunna hjälpa fler entreprenörer på väg uppåt under åren som kommer, säger Jacob de Geer, vd på iZettle. För oss är nästa steg att fortsätta utveckla iZettle och att ge fler människor möjlighet att ta betalt med kort, såväl i Sverige som i andra länder. Närmast till hands ligger Norden, men även de större marknaderna i Europa, forsätter Jacob.

På plats fanns även representanter från övriga finalister; Hinner du, Kundo och Flattr. Vi vill sända ett stort tack till dem och alla andra nominerade för att ni deltog i tävlingen. Och ytterligare ett stort tack till juryn för ert arbete och alla som kom på prisutdelningen och gjorde det till en toppendag.

Se fler bilder från Webbkomet 2011 på vår Facebook-sida

Slutligen vill vi rekommendera alla att dra igång de smarta webbprojekt ni har i tankarna och se till att nominera dem till nästa års Webbkomet.

Dela detta inlägg:

Ett svar på “Rapport från prisutdelningen av Årets webbkomet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss