Överlåtelse av domännamn = en bit kaka!

ÖverlåtelseUnder gårdagen så lanserade vi ytterligare en ny funktion. Denna kanske inte är i samma omfång som Autobahn eller cron men den är ändock inte helt obetydlig. Tjänsten jag pratar om är ett förenklat förfarande för att överlåta domännamn.

Vi går nu ifrån modellen som vi tidigare använt där man behövt använda olika blanketter, formulär och egenhändigt skrivna brev för att överlåta olika typer av domännamn till en modell där vi kan låta våra kunder göra sina överlåtelser via en enda sida.

Givetvis så finns det fortfarande några detaljer man behöver tänka på såsom att nuvarande ägaren av domännamnet måste ha Loopia som registrar samt att .se och .nu fortfarande kräver en underskrift. För dessa två toppdomäner så skapas en blankett per automatik och man behöver alltså inte fylla i mer än sin egen namnteckning. Blanketten skickar du därefter till oss via post, fax eller som inscannad bild via e-post.

En bieffekt av denna nya funktion är att vi kommer att sänka hanteringstiden av överlåtelser radikalt, något vi ser som ytterst positivt. Vi tycker definitivt inte att en överlåtelse ska behöva ta en vecka eller ens i närheten!

Som vanligt tar vi inte ut någon extra avgift utöver den som respektive registry tar för en överlåtelse och med andra ord så är det alltså gratis att överlåta domännamn via oss under de allra flesta toppdomänerna. För en komplett lista över domännamn där registryt tar ut en avgift, se vår detaljerade prislista (se t ex .nu).

Om du i dagens läge inte har Loopia som registrar så går det givetvis utmärkt att skapa ett kostnadsfritt LoopiaDNS-konto, lägga till alla domännamn som du ska överlåta, göra sedvanlig transfer via din kontrollpanel och det är därefter bara att överlåta så mycket du orkar.

Den nya funktionen för att överlåta domännamn hittar du under fliken Blanketter eller via denna länk.

Dela detta inlägg:

4 svar på “Överlåtelse av domännamn = en bit kaka!

  1. Bra! Men förbaskat synd att det ska krävas blankett fortfarande 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss