Nyheter i kundzonen

Förutom finnessen från förra måndagen som gör det enklare att navigera i din välfyllda domänportfölj, har vi även lagt till lite annat smått och gott för dig som gillar att ta hand om dina domännamn.

Domännyheter

Redigera egna DNS-records

Nu kan du redigera de DNS-records du själv skapat. Allt du behöver göra är att besöka DNS-editorn i kundzonen och klicka på något av fälten TTL, Prio eller Data så får du fram ett formulär för redigering.

Exportera domänlista

Trots enkel domännavigering, kan det ibland vara enklare att få sortera domännamnen efter eget huvud. Därför kan du nu exportera hela din domänlista, inklusive utgångsdatum, som CSV- eller XML-fil. Allt tillgängligt under fliken Exportera på sidan Mina domännamn.

Exportera zonfil

Precis som domänlistan kan du numera även exportera varje enskild domänkonfiguration som komplett zonfil – möjlig att direkt importera i BIND. Exporten hittar du högst upp i DNS-editorn.

Mycket nöje!

Dela detta inlägg:

9 svar på “Nyheter i kundzonen

 1. Extremt användbart, men skulle vara betydligt mer värt om det även fanns möjlighet att importera en redigerad zon-fil.

  Något jag ofta stöter på är kunder som använder Google Apps och behöver sätta alla domän-inställningar för detta. Alltid en irritation så som det är idag, men med möjlighet att föra in alla domäninställningar på en gång skulle det förenkla enormt.

  Mailen behöver 7 st MX records, chatten behöver 5 st SRV records och mail, docs, calendar, sites, start page samt web pages behöver varsin CNAME. Alltså mellan 12-18 records som ska föras in för varje kund.

 2. Hej Sam,

  Tack för ditt förslag. Vi suger åt oss all feedback och alla önskemål vi får från er kunder, och vi arbetar ständigt på att förbättra våra tjänster ytterligare. Nu är även din önskan nedtecknad på vår önskelista 🙂

 3. Hej, önskar tillfoga mitt namn till Sams bland individer som önskade ett enkelt sätt att få till hidden primary. Att tanka upp (importera) en zonfil skulle fungera fullt tillräckligt.
  Tack på förhand!

 4. Hej!

  Går det att exportera en komplett zonfil för BIND i den nya kundzonen? Jag hittar bara en export som exporterar domäner och inte subdomäner/hostnamn.

 5. Hej Jonna, möjligheten att ladda ner dina domännamn som en csv-fil finns numera under pil-symbolen till höger om rubriken ”Domännamn” i din Loopia Kundzon. Önskar dig en fortsatt bra dag, återkom gärna om du har ytterligare funderingar. //Anna, Loopia Marknad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss