Nya priser på domäner och utökade webbhotell

Vårt mål är och har alltid varit att sälja domännamn till självkostnadspris eftersom vi anser att alla ska ha råd med de domännamn de vill ha och behöver. Detta är något vi jobbat hårt med sedan starten för över 10 år sedan och som på många sätt påverkat domänbranschen i Sverige positivt. Detta innebär också att vi då och då  behöver se över och anpassa våra priser bland annat beroende på våra inköpspriser. I det här fallet innebär det följande förändringar:

Följande domännamn prissänks (vissa av dem rejält) och de nya priserna är…

 • .pl (49:-)
 • .at (99:-)
 • .cc (159:-)

…och dessa justeras uppåt, nya priser nedan:

 • .me (159:-)
 • .mobi (159:-)
 • .nu (159:-)

Vi fortsätter självklart vårt arbete med att försöka pressa priset på toppdomänerna då vårt mål är billiga domännamn åt alla, ett domännamn ska ju egentligen inte behöva kosta mer än 100 kr.  Vi har under längre perioder (år) sponsrat olika toppdomäner med stora summor, naturligtvis till förmån för våra många domänkunder, men nu breddar vi vårt fokus. Prisökningarna innebär inte att vi stoppar pengarna i egen ficka, de ska istället komma våra kunder till godo på olika sätt!

Första steget och ett plåster på såren för denna höjning är dock en väldigt stor och mycket efterfrågad ändring i våra webbhotellspaket.

Från och med idag:

 • Ökar vi antalet databaser som ingår i våra webbhotell till 25 st för Privatpaket och 50 st för Företagspaket.

Samt..

 • Ökar antalet FTP-konton som ingår i webbhotell till 25 st för Privatpaket och 50 st för Företagspaket.

…fler utökningar är dessutom på gång…

Dessutom så får alla som köper en .me, .mobi eller .nu-domän tillsammans med ett webbhotell, eller som redan är webbhotellskund och har ett domännamn under någon av dessa toppdomäner, en ”domänrabatt” på 60 kr inkl moms per konto.

Alla de kunder som idag har en .me, .mobi eller en .nu kommer att få mer information via mail.
Vi satsar nu också mer på att hjälpa småföretag att komma igång enkelt på nätet genom att jobba vidare och öka distributionen av vår nyutvecklade Internetguide, http://internethandboken.se/.

Prisändringarna samt ”domänrabatt” träder i kraft 2011-05-01 för befintliga domännamn och för nybeställningar.

Vad tycker du är ett rimligt pris på ett domännamn? Tyck till i kommentarerna.

Dela detta inlägg:

24 svar på “Nya priser på domäner och utökade webbhotell

 1. Detta var det sämsta jag läst! FAN! Hur kan ni höja med 60% på .NU. Detta är en av de populäraste domännamnen! Riktigt jävla fult gjort! Nu måste jag flytta alla mina .NU-domännamn från er…

  Loopia är ett jävla skämt.

 2. Loopia verkar tyvärr inte ha upptäckt att dollarn ligger nere på rekordnivåer då man enligt egen uppgift sålde domäner till självkostnadspris, inte minst *.tv domäner. Sedan kan man fråga sig vilka privatkunder som har efterfrågat FTP-konton till 25 st???

 3. Verkar som höjningen för .nu till 159 kr från 99 kr är rejäl. Tror knappast det är Nunames som höjer utan Loopia skall tjäna lite mer på de kunder de redan har med .nu domäner.

 4. Finns det möjlighet att access-loggen från webservern blir tillgänglig för privatkunder, t ex så att awstats kan användas?
  http://awstats.sourceforge.net/

  Detta är i mina ögon en märklig begränsning på ett webhotell.
  Finns det någon annan orsak till begränsningen än att det ska locka fler kunder att välja företagspaketet?

 5. Det är riktigt synd när ni chockhöjer .nu domänen.
  Från 99kr till 159kr. En prisökning på 61%. Riktigt dåligt.
  Har man 10 st .nu domäner hos er så innebär det en kostnad från 990kr till 1590kr.

  ”Första steget och ett plåster på såren för denna höjning är dock en väldigt stor och mycket efterfrågad ändring i våra webbhotellspaket.”

  Men tänk om man har haft er som Sveriges bästa Registrator och inte använder era webbhotellspaket?

  En mycket besviken kund som har ca 100 registrerade domäner hos er :(.

 6. BB, det är bara att du vandrar vidare till något webbhotell som har billigare domäner 🙂

 7. Härligt med både fler FTP-konton och databaser! Har längtat efter detta! Tackar tackar!

 8. Jaha, där rök 15k extra på ingenting. Lite synd att detta inte kunde göras i steg, 60% är som sagt väldigt mycket utan förvarning.

 9. Jag har inget problem med 60 % höjning av .nu utan hoppas istället på följande features:
  * inför openId-stöd för inloggning, skall man in en gång i månaden så är det alltid trasslet med lösenord.
  * betalning via paypal eller annat enklare betalsätt än att behöva släpa fram dosor och plastkort. Ni har ju inte den lägsta möjliga tröskeln för att slutföra en affär hos er …

 10. Folk pratar om 60% ökning osv. Men vad är 60kr extra per år och domän? 5 kr per månad.

  Och har man 100 domäner som inte används är det bara ett tecken på att prisökning kanske kan motivera folk att inte hamstra. För att lägga 5kr extra i månaden på en domän som används är mindre än en droppe i havet.

  Fråga: Hur många databaser/ftp-konto hade man innan?

 11. Äntligen möjlighet till fler databaser… något som jag verkligen saknat! 🙂

  Nu är det bara att börja dela upp alla hemsidorna så att tyngre sidor kan få en egen databas.

 12. Patrik,

  Problemet är att de som har kanske 100 domäner kanske inte hamstrar utan kan likväl vara skydd av namn för deras tjänster under t.ex. .se .

  Sedan har kanske dessa kunder även webbhotellkonton och tar sitt pick och pack nu till någon annan. Loopia förlorar mer än vinner på denna struktur.

  För min del låter det tyvärr som girighet eller dålig ekonomi som får de att göra detta.

 13. Tycker det är ok att ni slutar subventionera denna domän och lägger pengarna på fler databaser, det är riktigt uppskattat.

  Fortsätt rocka som ni alltid gjort!

 14. Har själv knappt några .nu domäner så det drabbar inte mig. Och är riktigt nöjd över möjlighet till flera databaser vilket möjliggör att jag bara behöver Loopia i framtiden.

 15. Förstår att all de som Loopia sponsrat med mellanskillnaden nu gråter och hotar med att byta. Inse istället att .nu är en b-domän som Loopia troligen ger upp sin sponsring av då den aldrig blev en vettig domän (2000 för en överlåtelse liksom…).
  Hur många stora företag använder .nu i sitt namn? Själv skrattar jag lite när folk kommer med andersson.nu som e-postadress. Känns ungefär lika seriöst som en flickan82@yahoo.com adress.
  Ser hellre att Loopia slutar sponsra alla domänhajar och lägger pengarna på oss betalande webbhotellskunder som nu äntligen får fler databaser.

 16. Efterfrågat eller inte, jag gillar att Loopia ändrar prismodell, till förmån för sina egna produkter, och oss kunder!
  Sponsring av pris på domännamn var OK för 5-7 år sedan, men nu är det nog mer som Ebberöds bank.
  … och ja, för mig blev det något billigare …
  Mitt extra ftp-konto (1 st.) kostar (kostade) drygt SEK 300:- så en prishöjning på SEK 60:- för en .mobi-domän och oförändrat pris på .se .com och .org (några 10-tal) ger en nettovinst!

 17. Visst är det trevligt med flera databaser och ftp-konton men vad som hade varit ännu trevligare hade varit om de (ni) kunde höja den löjligt låga e-postkvoten eller åtminstone göra den flytande på kontots totala volym. Att bara ha 300mb (privat) att disponera på alla mailadresser är inte skoj då de flesta av mina användarna kör imap. Använder man en gratistjänst som tex Gmail har man ju för sjutton 5gb eller mer per adress och när man faktiskt betalar för tjänsten så får man bara en bråkdel av utrymmet (ok, man betalar för andra saker också, men ändå). Att dessutom skicka fakturor på drygt 4000 kr, 2x1gb à drygt 2000kr (varför jag nu var tvungen att köpa 2 vet jag inte), extra för att vi övertrasserat kontot med 7mb är inte seriöst.
  Skicka ut en varning först, för även om man kan makulera fakturan så hinner man ju skita på sig när man får en faktura på 3x den summa man är van vid att betala per år.

  En annan sak som kunde satsats lite krut på hade varit den usla webmailen. Den nuvarande ordinarie (som i grunden är ganska ok) lider fortfarande, efter flera år och många klagomail till supporten, av stor seghet och Betan lider fortfarande av stora brister i utförandet.

  Har alltid valt Loopia och rekomederat dom för andra pga alla bra tjänster och den suveräna supporten men saker som de ovan nämnda gör att man börjat fundera på att dra någon annanstans.

  Vad det gäller höjningen så är det aldrig skoj när det blir dyrare och då jag äger en .nu-domän själv så kan jag bara beklaga att det åter igen blir dyrare. Det må så vara att den inte är lika seriös som en .se-domän men när jag köpte den var .se låst till företag och namnet jag ville ha upptaget på .com, och .net men har man en inarbetad domän byter man inte bara hur som helst.

 18. Hej Wepe,

  Tack för din feedback. Som vi nämner ovan så är fler databaser och ftp-konton bara ett första steg. Så räkna med fler spännande nyheter och utökningar framöver.

  Vad det gäller nya webbmailen är vi mycket tacksamma om du skickar in dina önskemål och förslag på förbättringar till feedback@loopia.se för framtida utveckling av denna tjänst.

 19. Hej Tård (och alla andra).
  Får nog rätta till mitt föregående uttalande en aning. Beta-mailen har utvecklats en del sedan jag senast tittade in och många av de irritationselement som jag såg då har försvunnit/förbättrats. Det enda som är kvar, som jag ser just för tillfället, är att mottagaren är en och inte en vilket gör att webbläsarens autocomplete-funktion på tidigare inmatade e-postadresser inte fungerar. Annars så tror jag att jag skall gå tillbaka till betan igen efter att ha varit tillbaka på den gamla ett tag efter ett antal svordomar. Så tummen upp för det.
  /Wepe

 20. Hej igen Wepe,

  Kul att höra. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra alla våra tjänster. Webbmailen kommer självklart att fortsätta utvecklas även efter att betaperioden är över, så har du fler önskemål tveka inte att kontakta oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss