Nu ska Internet Explorer 6 bort från nätet

För två år sedan drog finn.no igång en kampanj mot Internet Explorer 6 genom att informera alla som besökte sajten med IE6 om att de kör en gammal sunkig webbläsare. Kampanjen spred sig som en löpeld och många stora sajter världen över gjorde samma sak (även Loopia).

Nu verkar även Microsoft själva tröttnat rejält på att deras 10 år gamla webbläsare fortfarande har en betydande marknadsandel på nätet. Det är idag 12% av världens surfare som använder IE6. I Sverige ser siffrorna bättre ut med 1,3% (hua, vad lockande det är att skriva att 1,3% motsvarar ungefär 40 000 miljarder svenskar, men det skämtet orkar ni läsare inte med en gång till va? ;-)), det är dock självklart 1,3% för mycket.

Microsoft drar därför igång en kampanj på ie6countdown.com där målet är att få ner antalet användare globalt till mindre än 1%. Förutom statistik över hur användandet världen över ser ut så har de även samlat argument och information för både privatpersoner och företag som envist sitter kvar med IE6 om varför och hur de ska uppdatera.

Ett bra initiativ av Microsoft tycker vi på Loopia (även PR-mässigt ;-)), och önskar Ballmer & Co all lycka till med kampanjen.

Anpassar du fortfarande dina sajter efter IE6, berätta i kommentarerna?

Dela detta inlägg:

9 svar på “Nu ska Internet Explorer 6 bort från nätet

 1. Alltså, egentligen både ja och nej. Eftersom att användandet fortfarande ser ut som det gör så får man ju fortsätta att anpassa sidorna man gör efter IE6. Men jag kämpar fortfarande för att få webbläsaren utbytt på de skolor och arbetsplatser jag besöker.

 2. De sidor jag gör åt andra försöker jag anpassa efter så många webbläsare som möjligt, men mina egna små projekt brukar sällan testas i någon variant av Internet Explorer över huvud taget. Då slänger jag hellre in en varningsruta. 🙂

 3. Det är ett helvete att hela tiden behöva ha PATETISKT PINSAM kod för att IE6 (eller IE överhuvudtaget) ska klara av vanliga webbstandarder.

  Istället gör de system för att göra HTML-kommentarer som tolkas för att läsa in olika css-filer eller annat, eller så behöver man CSS-hacks som utnyttjar hur dålig browsern är på standarden så att den och bara den läser in kod som den behöver för att tolka sidorna rätt.

  Jävla skit är vad det är. Ja, jag svär, men alla år som internet explorer får förpesta internet förtjänar mer än lite hård kritik.

  BLÄH!

  Patetisk jäkla webbläsare.

 4. Ja fy! Det borde vara böter för användare att använda inaktuella webbläsare! Att köra de senaste versionerna av webbläsare är ju nästan lika viktigt som bilbälte…..:)

 5. Oftast gör man faktiskt webbsidorna för besökarna och inte för ens eget nöje, alla har inte nya datorer och kan därför inte ladda hem de senaste versionerna. Ska de vara tvungna att köpa nya datorer var femte år?

 6. Vi arbetar just nu på en ny fräsch hemsida åt oss själva och den blir inte anpassad för IE6. Jag kommer i framtiden inte heller att ta hänsyn till IE6 för mina kunders hemsidor om de inte särskilt ber om det.

  Soliga hälsningar från Spanien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss