Missade Daniel och Victoria domännamnet?

I fredags cirka kl 10:30 avslöjades Sveriges nya prinsessas namn och bara några minuter senare registrerades prinsessanestelle.se.

Det är dock inte det enda domännamnet som snabbt blev upptaget, ytterligare exempel på namn som registrerades raskt därefter är estell.se, sessanestelle.se, estellesilviaevamary.se, prinsessaestelle.se, hertiginnanestelle.se och estelleonline.se.

Med Looopias iPhone-app riskerar du inte att missa viktiga domännamn. OBS! Bilden är ett montage.

Förhoppningsvis hann Daniel och Victoria få tag på det domännamn de själva önskade sin lill-prinsessa. Men eftersom de troligtvis inte ville avslöja barnets namn i förväg genom registrera domännamnet finns risken att så inte är fallet. Därför skulle vi inför nästa barn vilja tipsa dem om Loopias iPhone-app. Med den kan de registrera domännamnet direkt från mobilen samtidigt som de möter pressen och offentliggöra namnet.

Grattis till bebisen Daniel och Victoria, och välkommen till världen Estelle från oss på Loopia!

Foto: Andreas Ekholm

Dela detta inlägg:

5 svar på “Missade Daniel och Victoria domännamnet?

  1. Är det inte teoretiskt möjligt att använda sig av ATF för att få flera av dessa ändå? Kan tycka att åtminstone prinsessaestelle.se är ett solklart fall av ”ond tro” tack vare registeringsdatum och beroende på vad det blir för innehåll.

  2. Ja där ser man, fler och fler börjar förstå att den nya adelstiteln finns på nätet. Men kanhända går det lite trögare för adeln, som tidigare till viss del kunnat leva på sitt namn tidigare…

  3. estellesilviaevamary.se är väl lite snopet när ungen heter Estelle Silvia Ewa Mary?

  4. Behöver alla människor sin egen domän? Den gamla fina seden med att använda underdomäner verkar ha fallit i glömska. I det här fallet torde estelle.kungahuset.se fungera alldeles utmärkt, åtminstone de första 10-12 åren tills dess hon blivit gammal nog att blogga själv.. eller vad man gör på nätet om tio år.

    Dessutom ska det till en hel del SEO för att alla de där domänerna ska dyka upp på relevant plats i sökresultaten. Förhoppningsvis har hovet tillgång till IT-expertis som vid behov kan garantera dem goda sökresultat ändå. Det vore något för kvällspressen att gå i taket för, att en del av apanaget går till sökmotoroptimering!

  5. Någon som har koll på om någon av de andra prinsessorna/prinsarna äger domännamn relaterade till sina namn?

    PS. Jag diggar fotomontaget 🙂 DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss