Milso valde LoopiaVPS för att ge dig buskoll på läget

kristian-hammar-cirkel-fargSom gammal stridsflygare var struktur, ordning och reda en naturlig del av Kristian Hammars vardag. När post it-lapparna började svämma över i filofaxen väcktes idén om en digital att-göra-kalender, och tillsammans med kollegorna på företaget Milso inleddes utvecklingen av verktyget Buskoll.

Titt som tätt stöter vi på fantastiska Loopia-kunder som lever ut sin dröm med webben till sin hjälp. Självklart vill vi lyfta fram dessa kunder och låta dem dela med sig av sina erfarenheter till andra som också vill komma igång på nätet. Läs intervjun med Kristian nedan. 

Hej Kristian! Vad är Buskoll för något?

Buskoll är en ”molntjänst” som hjälper dig att hålla reda på vad som ska göras. Högt och lågt, stort och smått. Tjänsten finns i två utföranden, Buskoll och Buskoll Business. Skillnaden är att Buskoll är en gratistjänst med funktioner för privatbruk och Buskoll Business är en betaltjänst med funktioner för både små och stora företag.

I grunden är det en att-göra-lista. Det som gör Buskoll unikt från andra verktyg för att-göra-listor är att vi tar ett helhetsgrepp om ”att hålla reda på det som ska göras” med en komplett kalender som passar alla branscher och som också kan användas till arbetsledning och samarbete.

puff-vara-klienter

När startades Buskoll?

År 2006 grundade jag Milso som till en början enbart handlade om konsulttjänster inom försvarsområdet. Företaget har dock kompletterats med tjänster inom ledningsområdet, där Buskoll utgör en del.

Buskolls koncept är i grunden mitt eget och min bakgrund som stridsflygare har förstås en viss betydelse där checklistor, kontroll och struktur är viktigt. Jag började skissa på grunderna ett par år efter att jag startat Milso när jag letade efter något bra verktyg som jag kunde använda istället för alla ”gula lappar” som svämmade över i min filofax.

Då hade Apple precis släppt iPhone och appar hade inte slagit igenom ännu. För Buskoll trodde vi att det skulle räcka med ett program till datorn och sedan påminnelser via sms.

”Vi trodde att det skulle räcka med ett program till datorn och påminnelser via SMS för Buskoll. Det var då Apple precis hade släppt iPhone och apparna inte hade slagit igenom ännu…”

Vad har hänt sedan dess?

Nu har ju apparna nästan tagit över och för Buskoll är de otroligt kraftfulla i sin enkelhet. Vi stöder idag iPhone, iPad och Windows Phone. Androidklienten är under utveckling och släpps snart. Dessutom har vi en nedladdningsbar klient till datorn för Windows. Så det är helt klart ett omfattande system!

Kvittenser-copy

Hur skapades Buskoll? Har ni skött utvecklingen själva?

Utvecklingen av verktyget har bekostats helt av oss själva och till allra största del också genomförts av oss själva med stöd av en del konsulter.

Det har dock varit en lång (och i många fall tuff) resa där vi fått starta om projektet flera gånger sedan utvecklingen började 2008. Anledningen till det är att det inte har varit helt enkelt att skapa ett så tekniskt avancerat system som Buskoll faktiskt är och ändå behålla användarvänligheten. Men trägen vinner…

puff-total_overview

Vad är det främsta syftet med sajten buskoll.se?

Sajten används för att marknadsföra Buskoll och då främst företagsversionen. Det är till exempel bara från hemsidan som det går att skapa ett företagskonto.

Hur tänker ni kring sajtens design och layout?

Oj oj, där har vi funderat mycket. Buskoll är ju i grund och botten ett administrativt stödsystem, men hur kul låter det?

Målet är att sajten skall vara lekfull men ändå seriös, och så vill vi även att Buskoll skall uppfattas. Meningen är  ju att göra det roligare att arbeta strukturerat. Därför har vi försökt att beskriva alla funktioner med ett lättsamt språk och lekfulla bilder som i de flesta fall är grundade på faktiska gränsytor i systemet. Vi hoppas att det gör att användaren lättare läser om funktionerna och inser hur kraftfullt verktyget Buskoll faktiskt är.

buskoll-printscreen-copyMarknadsför ni Buskoll? Om ja, i vilka kanaler?

Egentligen inte alls än så länge, vi har inte haft kapacitet till det vid sidan av utvecklingsarbetet. Det enda vi har gjort är att länka till buskoll.se från Milsos hemsida och våra medarbetares sociala medier-konton.

Vi har precis lanserat tjänsten i Sverige och redan fått en hel del användare och däribland några stora företag som börjat prova tjänsten smått. Men marknadsarbetet är förstås oerhört viktigt och vi kommer att lägga mer kraft på det framöver.

Varför valde ni Loopia?

Vi har nyttjat Loopia tidigare och tycker att det fungerat väldigt smidigt. Bra lösningar och tjänster till konkurrenskraftiga priser. Dessutom gillar jag er logotyp, jag är ju gammal pilot… 🙂

“Loopia erbjuder bra lösningar och tjänster till konkurrenskraftiga priser”

Ni har valt att lägga buskoll.se på en VPS – varför då?

Att det blev en VPS-tjänst i det här fallet handlade om att vi vill ha ett domänspecifikt SSL-Certifikat och då krävs det VPS. En VPS kräver ett större tekniskt kunnande än ett “enkelt” webbhotell, men vi har trots detta inte stött på några större tekniska utmaningar med vår VPS.

Planera-framtiden-copy

Vad tycker ni är viktigt att tänka på vid användning av en VPS?

En sak som är viktig att ha i åtanke är att du själv ansvarar för ”skötseln” av servern, det vill säga att uppdateringar installeras och att servern hela tiden mår bra så att driften inte går ner.

Har ni några tips till andra företagare som vill komma igång på nätet?

  • Välj enkla lösningar för det tekniska så att alla krafter kan läggas på den faktiska verksamheten.
  • Tänk igenom vad du vill åstadkomma och hur du bäst når dit.
  • Var öppen för tips och råd från andra och inte vara rädd för att ta in experter på områden som du själv inte behärskar.

Sedan är det bara att kavla upp ärmarna och vara beredd på att jobba mycket…

Vad är nästa steg för Buskoll?

Vi håller precis på att släppa en ny version av Buskoll som även släpps i USA vilket förstås skall bli riktigt spännande. Inför det har vi diskuterat namnet Buskoll fram och tillbaka. Efter många diskussioner (och till och med en namntävling inom företaget) har vi beslutat att använda Buskoll även internationellt. Det kanske till och med kan göra det lite ”exotiskt”, det återstår att se.

 

Vi önskar Kristian och kollegorna på Milso ett stort lycka till med verktyget och dess utveckling. Vi hoppas att du som läsare fått inspiration till att ta makten över ditt eget slott med en virtuell server. Läs mer om LoopiaVPS här »

Läs fler intervjuer med våra kunder här »

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss