Loopia söker servertekniker

Loopia har i åratal registrerat fler .se-domäner än någon annan svensk registrar1. Vi administrerar i dagsläget mer än 25 % av alla .se-domäner och hanterar totalt en halv miljon domännamn. Vi ser dessutom till att tiotusentals webbplatser med tillhörande e-post och databas flyter på – dag ut och dag in. Det kräver sina män2. Därför söker vi nu med ljus och lykta efter ytterligare en servertekniker som vill bli en del av vårt unga och ambitiösa driftteam.

Vi söker dig som utan problem har flera bollar i luften. Du besitter bred och djup kompetens inom tillämpbara områden. Du prioriterar sakkunskap och flexibilitet för att garantera kvalitet och driftsäkerhet. Du är med och förädlar våra arbetsprocesser för att åstadkomma säkra lösningar med högsta tänkbara tillgänglighet, och du tvekar inte till att kontinuerligt bredda och fördjupa dina kunskaper för att alltid kunna ligga i frontlinjen och stärka bolaget i sin strävan att fortlöpande erbjuda maximal kundnytta och effektivitet …

En servertekniker hos Loopia behöver gott om tålamod. Klarade du floskeltoppen ovan med hälsan i behåll är du definitivt en kandidat i våra ögon. Kvar är bara några formaliteter.

Vi ser förstås att du kan det här med DNS, webb och e-post som ett rinnande vatten. Du arbetar med fördel i terminalläge, och skulle du mot förmodan behöva besöka en webbplats i annat än lynx så startar du X. Du förstår varför folk skriker ACK när någon tekniker skriker SYN. Du föredrar BSD framför Linux, du föredrar Python framför PHP och du skulle aldrig befatta dig med ASP. Du rabblar SQL-satser i sömnen, trots att du kodar om nätterna och är klarvaken mellan 08 – 17. Du har RFC-dokument som kvällslektyr och oroar dig över säkerheten med trådlösa nätverk.

Just ja … chefen sa också att vi behöver någon med gedigen Windows-kompetens.

Du har humor, glimten i ögat, och du förstår att Loopianer inte är så nördiga som kan antas av detta blogginlägg. Vidare vill du jobba med ett i verklig mening glatt gäng i branschens absoluta framkant.

Stämmer detta på dig – snälla, skicka då in din ansökan till oss!

 1. Jo, vi är ett svenskt bolag, tillika Sveriges största .se-registrar.
 2. För tillfället jobbar endast män på vår driftavdelning, men vi ser mer än gärna kvinnliga sökanden.

Inläggets andra paragraf baseras på utdata från Avigsidans exemplariska floskelgenerator.

Dela detta inlägg:

3 svar på “Loopia söker servertekniker

 1. Anställ någon som ser till att era tjänster fungerar då!!!
  Alltid segt utav bara helvete på era servrar!

  Är det inte dags för apache 2 snart också?
  Välkomna till 2000 talet!

 2. Hej Nisse,

  Tråkigt att du upplever seghet på våra servar. Kontakta gärna mig på marknad@loopia.se med mer information så kanske vi tillsammans kan hitta orsaken till de problem du upplever.

  Och jajemen, visst planerar vi att uppgradera till Apache 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss