Kundzonen i skarpt läge

För några månader sedan släppte vi betaversionen av vår kundzon. Sedan dess har vi putsat på detaljer men också infört många helt nya funktioner, mycket tack vare all bra feedback vi fått av er användare. Vi tackar er alla för de tips och idéer som ni inkommit med som gjort att vi kunnat ta fram en kundzon som är användarvänlig men också mycket funktionell.

Och nu är det dags – idag plockar vi bort beta-stämpeln och stänger ned den gamla kundzonen.

Den nya kundzonen är helt integrerad med Loopia.se och är fullproppad med nya och förbättrade funktioner i ett lättnavigerat gränssnitt.

Här är några exempel på vad nya kundzonen erbjuder:

One click installer

One click installer

Det har aldrig varit så enkelt att komma igång med en hemsida eller en blogg som nu. Med bara ett par klick kan du installera en blogg, ett publiceringssystem för hemsidor, en wiki eller en webbshop.

Med One click installer installerar du dessa populära produkter på ett kick:

 • WordPress: Världens mest använda publiceringssystem, används ofta för bloggar. Enkelt att komma igång med, men fullt med möjligheter med tillägg och templates.
 • Joomla: Du använder detta verktyg för att bygga hemsidor på ett enkelt sätt. Joomla är ett välanvänt publiceringssystem som du kan skapa mycket kraftfulla webbapplikationer med. Lite högre inlärningskurva än WordPress.
 • MediaWiki: Plattformen som bl a Wikipedia bygger på. Mycket enkelt att enkelt komma igång och göra din egen Wiki.
 • ZenCart: En smidig och enkel webbshop med stöd för layoutmallar, en mängd betalningsalternativ, rabattkuponger och presentkort. Dessutom har alla stora betalleverantörer stöd för ZenCart.

Full kontroll över dina domännamn

I nya kundzonen har du full frihet över dina domäner. Du kan lägga till och admininstrera så många domännamn och subdomäner du vill.

 • Domäninställningar: Med bara några klick kan du byta plattform, parkera, peka om, vidarebefodra eller göra avancerade DNS-inställningar.
 • Massändring: Uppdatera enkelt ett eller flera domännamn med nya DNS-poster, eller kopiera komplexa domäninställningar från ett domännamn till flera mottagardomännamn.
 • Auktoriseringskoder: Om du ska byta leverantör behöver du inte kontakta oss för att få tag i auth codes för dina domännamn. Det fixar du lätt i nya kundzonen.
 • DNS-editor: Du som har stenkoll kan göra DNS-inställningar ner i minsta detalj. Se och uppdatera reserverade subdomännamn och lägga till DNS-records.
 • Exportera domänlista: Trots enkel domännavigering kan det ibland vara enklare att få sortera domännamnen efter eget huvud. Därför kan du exportera hela din domänlista, inklusive utgångsdatum, som CSV- eller XML-fil.
 • Exportera zonfil: Du kan exportera varje enskild domänkonfiguration som komplett zonfil.

Även på engelska

Våra kunder utanför Sveriges gränser har haft det lite tufft att navigera i kundzonen tidigare, men det blir det ändring på nu. Från och med idag finns hela kundzonen även på engelska (och faktiskt även på serbiska, men då måste du vara kund till vårt serbiska dotterbolag Loopia d.o.o.).

…utöver detta finns mängder av andra förbättringar som rejält förbättrad e-postadministration och helt ny hantering av fakturor och LoopiaPREPAID.

Så har du inte redan provat nya kundzonen – logga in direkt, klicka omkring och upptäck alla nya möjligheter.

Läs mer om vår nya kundzon här >>

Dela detta inlägg:

3 svar på “Kundzonen i skarpt läge

 1. Uppdateras dessa installationer per automatik när ny version släpps? Eller är det bara den första installationen som sker genom kundzonen?

 2. Hej Jon,

  Det sker tyvärr inte med automatik. Det finns en fara med att låta det göra det, och det är att det alltid finns en liten risk med att installera en uppdatering. Plugins eller teman du använder kanske inte är kompatibla med den nya versionen t ex.

  Sådant ska man alltid kolla upp innan man uppdaterar, och dessutom bör man alltid ta en back-up så man att man snabbt kan återställa tidigare version om något knasigt uppstår.

  Däremot är uppdateringarna ofta enkla att göra. I WordPress får du t ex en länk i en gul list högst upp i din Dashboard när en ny version har kommit.

  Information om uppdateringar till övriga system hittar du här:
  http://tutorials.zen-cart.com/index.php?article=108
  http://www.mediawiki.org/wiki/Manual:Upgrading
  http://docs.joomla.org/Upgrade

  Jag vill poängtera att det är väldigt viktigt att göra uppdateringarna då säkerhetshål populära produkter som de här ofta utnyttjas till illdåd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss