Kims intresse för inredning ledde till en egen webbutik

IMG_20150417_194354 ram tonadTitt som tätt stöter vi på fantastiska Loopia-kunder som lever ut sin dröm med webben till sin hjälp. När det händer vill vi lyfta fram dessa kunder och låta dem dela med sig av sin historia för att inspirera andra som också vill komma igång med sin verksamhet på nätet.

Den här gången har vi pratat med Kim Högstrand som alltid haft ett stort intresse för inredning. Hon hade länge drömt om att få driva ett eget företag när hon i början av 2015 öppnade butikmickan.se, en heminredningsbutik på nätet.

Vilka är Butikmickan.se och vad gör ni för kul?

Butikmickan.se är en webbutik som säljer heminredning på nätet och som drivs av mig, Kim. Jag hade länge känt att jag ville driva ett eget företag när jag under hösten 2014 satt hemma i vardagsrummet och bestämde mig för att testa. Tre månader senare öppnade jag butikmickan.se och fick äntligen syssla med något som jag verkligen brinner för.

Jag driver företaget helt själv sedan starten och ansvarar för inköp, ekonomi, marknadsföring, kundservice och allt annat därtill. Det är ett stort ansvar men samtidigt riktigt kul!

IMG_20150606_195656-1 ramHur kommer det sig att du säljer just heminredning på nätet?

Heminredning var ett självklart val för mig då jag har ett stort intresse för det samtidigt som jag tycker att det finns en charm i små personliga inredningsbutiker.

Vad är ditt huvudsakliga mål med butikmickan.se?

Att sälja heminredning på nätet och att bli en webbutik som inspirerar kunderna. För att kunderna ska känna sig “hemma” på sajten och lätt hitta det de söker, vilket jag tycker är viktigt, så har jag valt en stilren layout med enkel navigering.

Hur kommer det sig att du valde Loopia och Tictail?

Loopia blev valet för min hemsida för att det kändes som ett säkert och smidigt val. Det bästa med Loopia är att det är så användarvänligt och så samarbetet med Tictail förstås.

Jag valde att använda Tictail för att jag hade hört så mycket bra om det sen innan och det verkade vara ett enkelt sätt att starta en webbutik på. Tictail är förvånansvärt enkelt att använda och du kan skräddarsy din webbutik genom att köpa till olika appar vilket är fantastiskt.

”Tictail är förvånansvärt enkelt att använda och du skräddarsyr din webbutik med några klick”

Vilka betallösningar erbjuder du?

Via Tictail erbjuds kortbetalning och betalning via PayPal-konto. Butik Mickan är även anslutet till Swish Företag så om kunden vill swisha över sina pengar mailar kunden in sin order och meddelar det innan betalning sker.

Vilka sätt använder du för att marknadsföra din sajt?

Just nu ligger fokus på marknadsföring via sociala medier, där även den största kundkontakten sker tillsammans med kontakt via mail. Varför jag valt att marknadsföra min webbutik via sociala medier beror på att jag sett att de flesta av mina kunder är aktiva där. När jag själv söker efter inspiration vänder jag mig oftast till sociala medier och utgår därför ifrån att mina kunder gör detsamma. Jag använder främst Instagram och Facebook där jag publicerar bilder på de produkter jag säljer och även andra trevliga miljöbilder.

Vilken produkt är storsäljaren i din webbutik just nu?

Plädarna från Gripsholm går riktigt bra just nu. Jag tror att de är populära för att Gripsholm är ett välkänt varumärke och för att färgerna på plädarna är neutrala och passar in i de flesta hem, oavsett vilken inredningsstil man har.

IMG_20150312_085004 ram smallStorsäljaren just nu: Pläden från Gripsholm som passar de flesta hem och inredningsstilar.

Hur prissätter du dina produkter?

Prissättningen sker enligt leverantörernas rekommenderade utpriser. Fraktkostnaden är ett genomsnittligt belopp baserat på vikt, emballage och övrigt förpackningsmaterial.

Vad rekommenderar du andra företag att tänka på när de ska komma igång med sin nya webbutik?

Jag rekommenderar företag som är i startgroparna att göra en lista på vad de behöver hjälp med och vad de kan göra själva och att sedan höra sig för och välja en lösning som de själva tror på.

IMG_20150206_091813 ramVad är nästa steg för Butik Mickan?

Nästa steg är att utöka sortimentet med nya leverantörer för att jag vill tillgodose kundernas efterfrågan av olika produkter. En framtidsvision är att kunna ha en fysisk butik som komplement till webbutiken.


Vi önskar Kim lycka till med sin webbutik!

Vill du också starta din egna webbutik? Besök loopia.se/skapahemsida för att läsa mer om vilka webbutiksmoduler vi erbjuder.

Läs fler intervjuer med våra kunder här »

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss