Joomla 1.6 är här (på svenska)

För drygt en månad sedan släpptes den efterlängtade uppdateringen av Joomla till version 1.6. I väntan på en svensk översättning har vi avvaktat med att lägga in den i vår One click installer, men nu är den alltså på plats och du är bara ett klick ifrån att ha en färsk installation på din sajt.

Med 1.6 så har stora delar av Joomla byggts om från grunden för bättre prestanda, större flexibilitet och mer kontroll. Utöver det så finns också en stor mängd nya funktioner, både för användare och admininstratörer.

Några av alla nyheter i Joomla 1.6:

  • Nytt behörighetssystem för visning och redigering av innehåll med möjlighet att konfigurera användargrupper och behörighetsnivåer.
  • Användardefinierad kategoristruktur som möjliggör allt från enkla till komplexa kategoristrukturer i ett obegränsat antal nivåer.
  • Utökat språkstöd för att bygga flerspråkiga sajter.
  • Enklare moduladministrering med bl a start- och slutdatum för publicering av moduler, behörighetskontroll och enklare positionering.
  • Bättre sökmotoroptimering, ett antal nya funktioner för att underlätta bättre placeringar hos sökmotorerna.
  • Enklare och mer flexibel hantering av stilmallar.

För dig som redan har en äldre version av Joomla och ska uppgradera finns det en finfin migreringsguide här. Som vanligt bör du först se över att eventuella plugins som du använder har stöd för 1.6.

Dela detta inlägg:

2 svar på “Joomla 1.6 är här (på svenska)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss