Intervju med Tobias Edin

Nu har Lina och chefen visat framfötterna här i bloggen och resten av bolaget har hunnit smälta vad all den ära och berömmelse en intervju i Rumor Control innebär. Sålunda är det dags för nästa person att kliva upp i rampljuset, och den här gången är det ingen mindre än Tobias Edin, utvecklingsansvarig här på Loopia.

Tobias är den som med vänlig framtoning ser till att våra utvecklare producerar och bidrar själv med finfin programkod till alla våra projekt. Dessutom hade många loopianer kroknat vid 11-tiden om dagarna utan Tobias. Han är nämligen del i den livsavgörande duo som dagligen hämtar nybakat frukostbröd till fikarummet och som ser till att juicekylen på något vis alltid är fylld till bristningsgränsen.

Tobias noggrannhet, snillrikhet och känsla för design genomsyrar allt han gör. Från det jobb han gör här hos oss, till sådana detaljer som att han helt och hållet arbetat bort alla dator-, TV-, och ljudkablar i sin oklanderligt ombonade lägenhet som givetvis hålls ren och fräsch av en dammsugande robot han själv byggt från grunden (!).

Med detta sagt överlämnar jag ordet till stjärnan i den här intervjun, Tobias.

Tobias Edin

Hur ser en typisk dag ut för dig?

Jag tar en rask promenad till jobbet och kliver in genom dörren 08:00. Under dagen följer jag upp alla de projekt vi arbetar med på utvecklingsavdelningen och kollaborerar med våra programmerare och övriga i företaget. Emellanåt skriver jag en hel del kod själv. Det är lagom omväxlande och vi har många nya spännande projekt på gång vilket gör det här jobbet riktigt roligt.

Hur kommer det sig att du jobbar med det du gör?

Jag har alltid varit intresserad av mjukvaruutveckling och Internet-tjänster. Efter att ha studerat några år vid högskolan tog jag steget in på Loopia via supporten och arbetade mig därifrån till den tjänst jag har idag. Loopia är en trevlig arbetsplats i en spännande bransch och jag trivs bra här.

Om man skulle vilja jobba med det du gör, har du några tips?

Det viktigaste är att man tycker om det man gör och har rätt inställning.

Vad har vi för spännande att se fram emot från den avdelning du jobbar på den närmaste framtiden?

Vi har precis lanserat en ny kundzon och arbetar nu med att göra denna ännu bättre än vad den redan är. Mer kan jag inte berätta här nu, men jag kan lova att det finns mycket spännande att se fram emot under hösten.

Vad tror du folk inte känner till gällande din avdelning?

Att vi är Loopias näst största avdelning efter supporten sett till antal personer.

Vilken är din mest använda Loopia-tjänst?

Webbhosting med allt vad den innefattar.

När du inte jobbar eller står och chillar framför kaffemaskinen i fikarummet, vad gör du då?

Tar en intensiv cykeltur, fotograferar, renoverar och fixar hemma eller umgås med vänner och familj.

Här på Loopia jobbar vi ju med webben. Vilka är dina favoritsajter?

Engadget och Photoshop Disasters.

Sist men inte minst är vi förstås nyfikna på de obligatoriska snabbfrågorna som ger svar på frågan – vem är egentligen denna herr Edin?

 1. Fullständigt namn: Tobias Lars Edin
 2. Mobil: Grå Sony Ericsson
 3. Dator: MacBook Air
 4. Operativsystem: Mac OS X
 5. Webbläsare: Safari
 6. E-postklient: Mac Mail
 7. Chattklient: X-Chat
 8. MP3-spelare: iPod Touch
 9. Ordbehandlare: TextWrangler, vi eller pico
 10. Bloggar du: Räknas den här intervjun?
 11. Twittrar du: Nej
 12. Fejsbookar du: Nej
Dela detta inlägg:

Ett svar på “Intervju med Tobias Edin

 1. Photoshop Disasters är skitkul men lite jobbigt för det inte alltid som man ser vad felet är eftersom bilderna är så groteskt överretuscherade iaf! Killen som har bloggen borde skriva lite mer utförligt för såna som jag. Igår spenderade jag en timme på jobbet med att grunda på om det var tuttarna eller benet som vart omplacerade på en snygg omslagstjej…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss