Intervju med Jimmie Eriksson

Andre man till rakning i vår intervjuserie med folket bakom spakarna på landets trevligaste webbhotell är ingen mindre än mannen, bossen, legenden Jimmie Eriksson. Som mediatränad kontorschef är Jimmie den som håller skutan på rätt köl och som med ett oavbrutet gott humör, underlig humor, galna upptåg och sunt förnuft gör det till en fröjd att gå till jobbet varje dag.

Jimmie är dessutom den som inte räds plocka fram piskan och se till att hela gänget levererar. Utan honom skulle det bli alldeles för mycket exalterade diskussioner kring tre tecken långa IT-förkortningar framför kaffemaskinen. Men innan Jimmie blir än mer röd i ansiktet över alla lovord låter jag helt enkelt ordet gå över till honom.

Jimmie Eriksson

Hur ser en typisk dag ut för dig?

Lämnar sonen på dagis och sedan bär det av till kontoret. Dagen brukar börja med att jag ser vad som hänt sedan jag lämnade stället kvällen innan. Kikar mail, kollar om någon skrivit något om oss, etc. Kollar snabbt om något spännande har hänt i vår bransch. Vem har köpt vem, vem har släppt vad, vem hånar vem på WN och vilka går dåligt. Sen är det möten, samtal, uppföljningar, titta på en massa siffror, etc hela dagen. Dagen avslutas med en runda förbi dagis och sedan bär det av hemåt.

Hur kommer det sig att du jobbar med det du gör?

Efter fem år i Stockholm var jag trött på att pendla så jag sökte jobbet som ekonomiansvarig på Loopia 2006 vilket jag fick. Efter nio månader blev jag internrekryterad kan man säga till kontorschef. Ekonomi och då framförallt redovisning är en fetisch jag har vilket gör att jag fortfarande pysslar lite med dessa uppgifter.

Om man skulle vilja jobba med det du gör, har du några tips?

Vara på rätt plats vid rätt tillfälle låter nog konstigt men det är det som det i mångt och mycket handlar om. Att just jag fick detta jobb beror på just tillfälle men också på att min erfarenhet, kompetens och personlighet uppskattades av Mamut och personalen på Loopia. Som chef bör man vara lyhörd för både kunder och personal samtidigt som man ibland måste ta beslut som är svåra och som andra inte nödvändigtvis gillar.

Vad har vi för spännande att se fram emot från den avdelning du jobbar på den närmaste framtiden?

Jag jobbar på alla avdelningar kan man säga och jag kan meddela att det händer en massa på Loopia för tillfället och det kommer att komma väldigt många roliga och användbara nyheter för våra kunder inom kort. Utvecklingen står aldrig still utan vi jobbar kontinuerligt med att förbättra allt hos oss och jag är säker på att det som kommer att ske här på Loopia inom den närmaste framtiden kommer att vara till alla våra kunders belåtenhet. Sen är vi ju av tradition hemliga och avslöjar inget förrän det är dags.

Vad tror du folk inte känner till gällande din avdelning?

På kontorschefsavdelningen är det nog inte många som vet att min skål med bjudgodis måste fyllas på flera gånger i veckan på grund av att marknad- och driftavdelningen har ett sötsug utan dess like.

Vilken är din mest använda Loopia-tjänst?

E-posten utan tvekan.

När du inte jobbar eller står och chillar framför kaffemaskinen i fikarummet, vad gör du då?

Eftersom jag är gammal och tråktig så får jag svara att jag spenderar fritiden med familjen. Av någon anledning hamnar jag ofta i trädgården utan att jag överhuvudtaget gillar att vara där. Det händer dock att jag spelar skiten ur övriga Loopianer på den obligatoriska tisdags-innebandyn.

Här på Loopia jobbar vi ju med webben. Vilka är dina favoritsajter?

Om man bortser från alla bloggar jag har RSS på och sidor jag besöker för jobbets skull så blir det nog bilsidor. Det är avslappnande samt att man kan drömma lite om hur snabb och snygg familjekombin kunde varit med chip och 19”. Jaha, det har jag redan …

Så här när intervjun närmar sig slutet så kommer de obligatoriska snabbfrågorna – allt för att vi ska få en liten bättre uppfattning om vem den där självutnämnde webbhotellsmogulen Jimmie verkligen är.

 1. Fullständigt namn: Rolf Jimmie Eriksson
 2. Mobil: Förlåt att jag svär men en HTC Diamond
 3. Dator: En hemma och en på jobbet, dock ingen Mac
 4. Operativsystem: Windows XP
 5. Webbläsare: Firefox, testade Chrome ett tag men nja …
 6. E-postklient: Outlook
 7. Chattklient: Chattar sällan
 8. MP3-spelare: Har ingen … det kanske ingår en i mobilen? Är inte det lite 2007?
 9. Ordbehandlare: Word
 10. Bloggar du: I jobbet ja, inte privat. Kanske skulle börja nu när marknadsföringsmöjligheten finns
 11. Twittrar du: Nej
 12. Fejsbookar du: Nej, herregud … jag är ju gammal sa jag
Dela detta inlägg:

2 svar på “Intervju med Jimmie Eriksson

 1. Du den där skålen ser helt okej ut. har 3 minuters promenix till kopparlunden så om den är tom nån fredag så vet du att de kan vara jag 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss