Gratis bilder och ikoner till blogg och hemsida

Ett blogginlägg blir så mycket trevligare med en snygg och talande bild i anslutning, och en hemsida blir så mycket fräschare med snygga ikoner och grafik. Internet är fullt av material, men för att stå på rätt sida av lagen kan du inte bara ta första bästa bild och återanvända på din sajt.

På sidor som Istockphoto.com hittar du proffsiga bilder, illustrationer, filmsnuttar, ljud och flash-animationer till riktigt bra priser. Men vill du komma ännu billigare undan – t o m helt gratis – finns det ytterligare alternativ som ofta håller lika hög kvalitet som betalalternativen.

Här kommer två användbara tips:

  • IconFinder Här hittar du mängder av ikoner, ofta i transparent-png och stora storlekar så du har schyssta möjligheter att anpassa dem efter dina behov.
  • Stock.Xchange innehåller massor av fotografier, och en hel del illustrationer. Det är tyvärr väldigt varierad kvalitet, men har du lite Photoshop-vana så fixar du enkelt till något användbart även av de som inte håller toppklass.

Var noga på att hålla koll vilka regler som gäller för respektive bild/ikon. I vissa fall är de fritt fram att använda för kommersiellt bruk i andra fall bara i sammanhang där det inte finns något vinstsyfte.

Har du fler tips för den som vill förgylla sin blogg eller webbsida? Dela med dig i kommentarerna.

Dela detta inlägg:

7 svar på “Gratis bilder och ikoner till blogg och hemsida

  1. Måste ju tipsa om creativecommons.se där kan man igenom både Flickr och Google efter fritt licensierade bilder och bryta ner dem efter om de även får modifieras och användas kommersiellt. Creativecommons finns också som sökmotor i Firefox.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss