Gör ditt eget WordPress-plugin

Det finns oändligt med plugins till WordPress, men ibland är du kanske i behov av en funktion som ingen annan tänkt på. Eller så vill du göra det på ditt eget sätt – lite bättre helt enkelt 😉

Har du bara ett litet hum om kodning i PHP så är det väldigt enkelt att komma igång. Dessutom finns det massor av bra guider på nätet som kan hjälpa dig, bl a dessa två:

  • Mark Jaquiths enkla videoguide (Mark jobbar till vardags som utvecklare på WordPress)
  • Svenska IT-bloggaren TkJ har skrivit en enkel kom-igång-guide på svenska

Vill du att fler ska få glädje av ditt plugin kan du sedan slänga upp det i WordPress Plugin Directory. Där ingår även versionshantering, vilket t ex innebär att andra som använder ditt plugin får reda på när du uppdaterat ditt plugin direkt i sin kontrollpanel.

Har du redan skrivit några schyssta plugins? Tipsa oss och andra om dem i kommentarerna?

Bloggar du på en begränsad gratistjänst som inte ger dig möjlighet att lägga in egna plugins? Vi har tagit fram ett antal enkla guider i hur du flyttar din blogg till en fullfjädrad och helt obegränsad WordPress-blogg hos oss. Läs guiderna här.

Har du ingen blogg idag? Du vet väl att du med ett klick kan installera en komplett WordPress med vår One click installer?

Dela detta inlägg:

6 svar på “Gör ditt eget WordPress-plugin

  1. Förväntade mig hundratals kommentarer med länkar till folk som skapat plugins, men icke.

  2. Egentligen är man mest limiterad av sin egen fantasi. Fundera ut vad för funktion som man letar efter, och sök på den funktionen i WordPress egna ”lägg till” del. Chanserna att det redan är tillverkat ett plug-in för just detta är väldigt stor.

  3. Jag håller faktiskt på att skriva om ett domainmapping-plugin till en multiuser install så att det integrerar med loopia api! Det vill säga att man först skapar en ny site, sen kan man välja vilket domännamn den ska ha och köpa den, allt direkt i pluginen. Det är till sånt som loopiaplugin är så bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss