Snart blir Googles Mobile first-indexering standard för ALLA hemsidor

Googles “Mobile-first indexing” innebär att Google använder mobilversionen av en hemsida för att indexera och placera den bland sökresultaten. Anledningen till detta är att de allra flesta sökningarna sker från mobilen och att Google strävar efter att ge sina användare (särskilt mobilanvändare) den bästa möjliga sökupplevelsen.

Mobile first-indexeringen påbörjades av Google redan i mars 2018 och forsatte under 2019 då indexeringen tillämpades för alla nyskapade hemsidor som standard. Nu planerar Google att ta ännu ett steg mot att ge mobilanvändare en bättre sökupplevelse genom att i slutet av mars 2021 indexera alla webbplatser enligt Mobile first-indexeringen som standard.  Läs mer på Google Webmaster Central Blog »

Påverkas min hemsida av detta?

Mobile first-indexeringen har olika påverkan beroende på hur mobilanpassad din hemsida är idag sett till innehåll (text, bilder, videos, länkar, mm), strukturerad data och annan metadata (titlar, beskrivningar, taggar, mm). Google har samlat ett gäng punkter kring vad du kan behöva uppdatera för att din hemsida ska vara beredd på förändirngen i mars, läs mer här »

Tre anledningar att mobilanpassa din hemsida

  1. I dag surfar de allra flesta av oss från mobilen. Är din hemsida mobilanpassad innebär det en bättre användarupplevelse för dess besökare vilket ökar chansen för köp/kontakt.
  2. Ett företags mobilanpassade hemsida premieras bland Googles mobila sökresultat sedan 2015. Det innebär att du har större chans att synas högt upp bland sökresultaten om din hemsida är mobilanpassad.
  3. De produkter och tjänster som ditt företag erbjuder blir mer lättillgängliga för kunder och besökare eftersom de flesta alltid har mobilen till hands.

Skapa en egen mobilanpassad hemsida i tre enkla steg med Loopia Sitebuilder

Loopia Sitebuilder - exempeltema 1Loopia Sitebuilder - exempeltema 2Loopia Sitebuilder - exempeltema 3
Loopia Sitebuilder - exempeltema 4Loopia Sitebuilder - exempeltema 5Loopia Sitebuilder - exempeltema 6

Skapa din egen hemsida snabbt och enkelt med Loopia Sitebuilder – vår användarvänliga lösning för att bygga en hemsida helt utan förkunskaper, direkt i webbläsaren:

  1. Välj en av alla mobilanpassade mallar som ingår i Loopia Sitebuilder (se exempel ovan).
  2. Dra och släpp text, bilder, videos, med mera där du vill ha dem.
  3. Publicera hemsidan på webben med några få klick.

Läs mer om Loopia Sitebuilder »

Dela detta inlägg:

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss