Firefox största webbläsaren i Europa

För några år sedan hade Microsoft total dominans bland webbläsarna med Internet Explorer. Men med Firefox intåg skakades det om ordentligt, och i december 2010 växte Firefox för första gången om Internet Explorer som mest använda webbläsare i Europa enligt siffror från webbanalytiker på Statcounter.

Den stora vinnaren är dock inte Firefox utan Googles Chrome som under 2010 växte från 5,1 % till 14,6 % i Europa.

De största webbläsarna i Europa december 2010:

 1. Firefox (38,1 %)
 2. Internet Explorer (37,5 %)
 3. Chrome (14,6 %)
 4. Safari och Opera (4,6 %)

En anledning till att det rör sig så mycket i användarsiffrorna kan vara webbläsarvalet som Microsoft var tvugna att införa i Windows förra året.

I hela världen behåller dock Explorer dock sitt grepp med 46,9 % jämfört med 30,8 för Firefox och 14,6 % för Chrome. Nåväl, “webbläsarkriget” fortsätter under 2011 med stora och intressanta uppdateringar för bland andra Internet Explorer och Firefox.

Vilken/vilka webbläsare använder du och varför?

Dela detta inlägg:

12 svar på “Firefox största webbläsaren i Europa

 1. Chromium (Opensource projektet bakom chrome)
  FF äter för mycket minne och IE funkar bara i windows, inte använt windows seriöst sen windows 98SE.

 2. Pffft! Firefox 4 kommer regera världen! Firefox har ibland upplevts som segt för att UI:t inte har haft den ”kvickhet” som Chrome haft, men det har blivit betydligt bättre i senaste Firefox 4-betan. JS-prestandan har ju alltid varit i nivå med resten av webbläsarna.

  Och efter man har kört Panorama under en dag, så vill man aldrig gå tillbaks till det ”tabs hell” som ni kallar för Chrome, där man i 10 minuter får gissa sig fram genom att klicka fram och tillbaks bland alla flikar innan man hittat rätt. I alla fall om man som jag har mer än 40 flikar uppe konstant.

  Jag använder Firefox mer som ett IDE än som en webbläsare, och spenderar nog 99% av min tid där. 🙂

 3. Safari 4 + Glims

  Chrome är väldigt bra, men slår inte Safari om man är macanvändare. Firefox är för segt, men oslagbart för webbutveckling.

 4. Eldräven. Håller med Adam om att Firefox är bra i webbutveckling.

 5. @Jonathan Gabor panorama låter intressant, vad är det? För just ”Tab helvetet” är just det…. ett helevete.

  Annars säger jag som alla andra FF är för segt så jag använder Chrome, och Chrome har ju lika bra webbutvecklarsplugin som FF så jag saknar inte FF….

 6. Förvånad över att fler inte använder Opera. Mest användarvänligt, bäst funktioner. Lika snabbt om inte snabbare än Kråm.

 7. Firefox

  Jag vet att Firefox är segt men jag har testat senaste beta Firefox 4 och den fungerar bättre och mer utveckling än 3.6 vi använder. Har använt Firefox sedan Windows XP. Innan använt jag tråkigare Internet Explorer. Jag måste tacka NoScript, AdBlock Plus och WOT för säkrare surfanvändning än bara internet security programmet. Det är därför jag följer firefox för utveckling.

 8. FF, Chrome är min standard webbläsare. Chrome är snabb som tusan 😉 dock kör jag FF ibland emellan åt dock mest då jag ska betala mina fakturor så kan jag inte andvända chrome på mitt webbhotell plats dock inte loopia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss