Ett säkert tips

Internet är per default ett öppet nät där det mesta som går genom trådarna och genom luften kan snappas upp av den som besitter den rätta kunskapen.

Därför bör du som hanterar känsliga uppgifter via exempelvis ett kontaktformulär eller ett orderformulär på din hemsida, se till att sätta käppar i hjulen för de som potentiellt försöker fånga upp denna information.

Säkrare med SSL

SSL används för att kryptera trafik mellan din hemsida och dina besökare. Det gör det i princip omöjligt för obehöriga att få tillgång till känsliga uppgifter som skickas mellan servern och webbläsaren vid t ex inloggning eller betalning i en webbutik. Det ökar säkerheten för besökare till din sajt samtidigt som din trovärdighet ökar i och med att sajten visas som säker i t ex Google Chrome.

Kom igång med SSL hos Loopia

Vi erbjuder två olika premiumcertifikat som registreras och förnyas årsvis eller flerårsvis; RapidSSL som ger skydd för en huvuddomän (t ex www.loopia.se och loopia.se) och RapidSSL Wildcard som ger skydd för en domän och fritt antal subdomäner (t ex loopia.se, www.loopia.se och shop.loopia.se).

Vi erbjuder också SSL-certifikatet Let’s Encrypt kostnadsfritt i våra företagspaket.

Läs mer om SSL hos Loopia »

Kom igång snabbt och enkelt: Ta hjälp av våra SSL-guider

Väljer du att beställa något av våra premiumcertifikat vill vi tipsa om våra SSL-guider som hjälper dig att komma igång snabbt och enkelt och öka säkerheten för kunder och besökare till din hemsida/webbutik:

» Kom igång med SSL hos Loopia
» Aktivera SSL-certifikat hos Loopia
» Säkra upp din WordPress-sida med SSL

Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta vår support. Vi håller öppet alla dagar om året och nås via e-post, telefon, chatt och sociala medier.

Lycka till!

[ Inlägget uppdaterat 2019-03-08 ]

Dela detta inlägg:

15 svar på “Ett säkert tips

 1. Hej Anders,

  Vi kommer att införa SNI, vi kan dock inte säga någon tidpunkt i dagsläget då detta kommer att ske.

 2. Kommer ni något närmare på att införa SSL så man kan göra domän certifikat? Nu börjar det svida lite att inte kunna erbjuda det på min site

 3. Hej Joachim,

  Ber om ursäkt för sent svar här. Närmare kommer vi allt 🙂 Vi kan dessvärre inte säga något exakt datum när det införs.

 4. Hej, hoppas verkligen att ni skyndar på detta. Snart kommer google premiera sidor som kör krypterat och då kommer ni förlora kunder. Jag är en bland dem.

 5. Har precis provat att byta ut http:// mot https:// på några av mina egna adresser men Google Chrome vägrar öppna sidorna som säkra och varnar mig för att de är osäkra etc …

  Google Chrome godtar inte loopiasecure.com som en säker anslutning.

  Vad är problemet och hur löser man det? Jag kan inte länka till min egen sida via FB utan https:// som det ser ut nu.

 6. 2,5 år sedan ursprungsfrågan ställdes, fortfarande ingen SSL i sikte (SNI)? Det börjar dra ihop sig nu…

 7. Hej Robert,
  Vi planerar att inom en nära förestående framtid kunna erbjuda detta. Just idag kan jag inte säga när det sker, men jag skulle tro att du bör se detta innan årsskiftet hos oss.

 8. Jag har en wordpress webshop hos er och det skulle vara super om SSL kunde fungera med min egna domän också. 🙂

 9. Har ni fortfarande inte ordnat med SSL?
  Jag har kunder jag kommer att tvingas rekommendera att byta nu om ni inte kan erbjuda detta.

 10. Hej Joachim,
  Det arbetas för fullt på att införa det hos oss och nu börjar det också närma sig lansering av tjänsten. För tillfället har vi inget exakt datum, men det dröjer inte länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss