Enklare domänhantering

Vi gör löpande uppdateringar av kundzonen för att underlätta för dig som kund. Den senaste uppdateringen innehåller mycket smått och gott. En av förbättringarna är att det nu är enkelt att själv säga upp domännamn som du inte längre vill förnya.

Så kollar du igenom din domännamnsportfölj och upptäcker namn som du vet att du aldrig kommer att använda, då klickar du dig helt enkelt fram till: ”Domän och webb -> Mina domänamn” och klickar på krysset vid det domännamn du önskar säga upp. Där kan du sedan välja om domännamnet ska tas bort direkt, eller om du vill låta det löpa ut när betald period förfaller.

Är du en riktig ”domännamns-junkie” som hamstrar domännamn till höger och vänster finns det redan sedan tidigare möjlighet att deaktivera flera domännamn på en gång under ”Domän och webb -> Massändring av domännamn”.

Genom att säga upp domännamn inne i kundzonen innan en förnyelsefaktura skapats slipper du dessutom att kontakta oss för att justera en eventuell faktura i efterhand.

Men innan du börjar avregistrera domäner för fulla muggar vill vi bara påminna dig om det uråldriga kinesiska ordspråket: ”Man kan aldrig äga för många domännamn”.

Dela detta inlägg:

5 svar på “Enklare domänhantering

 1. Har länge funderat på hur man säger upp någon annans domän då alla bra domäner redan är registrerade. När det går att göra utan ägarens vetskap blir jag glad!

 2. Saknar informationen om vilken webbserver som sajten ligger på. Informationen i driftbloggen blir mycket mer intressant då,

 3. Hej Stefan,
  I dagsläget kan man inte komma åt den informationen direkt från kundzonen. Men du kan ta reda på det på följande sätt.

  Windows:
  ————–
  1) Starta kommandotolken genom att klicka ”Start/Kör…” och sedan skriva ”command” och trycka ”OK”.

  2) I kommandotolken skriver du: ”nslookup dittdomämnamn” och trycker ”enter”. Då får du upp ip-adressen till den servern som din webbsida ligger på (det är det ip-numret som står under ditt domännamn som gäller).

  3) Efter det skriver du ”nslookup ip-numret-du-just-fick” och trycker ”enter”. Efter ”Name:” ser du namnet på den server din webbsida ligger på.

  Mac OS X:
  ————–
  1) Starta ”Terminalen” (den finns under ”Program/Verktygsprogram”).

  2) Skriv sedan ”host dittdomännamn” och tryck ”enter”. Då får du upp ip-adressen till den server som din webbsida ligger på.

  3) Efter det skriver du ”host ip-numret-du-just-fick” och ”enter” igen så får du namnet på servern som din webbsida ligger på.

  Vill du istället ha hjälp att ta fram informationen så kontakta gärna vår support så hjälper de dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss