En landsdomän är född

Det många inte vet är att Loopia inte bara är ett svenskt webbhotell. Vi har även verksamhet i Serbien. I staden Niš för att vara exakt, Serbiens andra stad efter Belgrad. På Loopia Serbien är det precis som här ideligen full aktivitet. Just nu extra mycket till och med. För inte så många dagar sedan började vi nämligen att ta emot förhandsbokningar av den nya serbiska landsdomänen .rs.

Hittills har den officiella landsdomänen för Serbien varit .yu (förkortning av Jugoslavien). När Montenegro lämnade unionen förra året inleddes arbetet med att ersätta den. Nu ligger därför Serbien och Montenegro i startgroparna för sina nya respektive landsdomäner – .rs för Serbien och .me för Montenegro.

Först ut är Serbien där ombud nu alltså börjat ta emot förhandsbokningar. Baserat på det antal som hittills kommit in så verkar domäntypen bli mycket populär – något vi givetvis är mycket glada för.

För er som förstår serbiska finns mer information om bokningsförfarandet på Loopia Serbiens webbplats: http://www.loopia.rs/rs/predregistracija/

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss