Bygg sajten på en temporär adress

När du bygger en ny hemsida, blogg eller webbutik kan det vara skönt att använda en temporär webbadress, som (t ex temp.mindoman.se) för att provköra och experimentera ordentligt innan du lanserar sajten skarpt på din ordinarie adress (www.mindoman.se).

Bygger du en statisk webbsida och använder dig av relativa länkar till bilder etc (t ex “/bilder/logo.png” istället för “http://temp.mindoman.se/bilder/logo.png”) kan du helt enkelt ladda ned sidan från den temporära adressen via ftp när den är färdig, och sedan ladda upp den igen på den ordinarie adressen.

Om du använder ett publiceringssystem som t ex WordPress eller OpenCart från vår One click installer är det lite mer att tänka på. Vi har tagit fram ett par enkla guider till vår kunskapsdatabas som hjälper dig igenom flytten från den temporära sidan:

Sådär, nu är det bara att sätta igång och snickra på din nya hemsida eller webbutik och i lugn och ro testköra på en temporär adress innan du presenterar den för dina besökare. Lycka till 🙂

Dela detta inlägg:

Ett svar på “Bygg sajten på en temporär adress

 1. Ofta utvecklar man dock siter lokalt på sin dator för att sedan flytta dem till en webbhost. Då måste man även kopiera databasen, något som saknas i er guide.

  Kortfattat så gör man så här:
  Logga in på phpmydamin lokalt och dumpa ner databasen

  Öppna filen och byt ut din lokala adress mot den nya webbadressen

  Logga in på phpmyadmin på webhosten och importera din databas

  Ändra i wp-config och lägg till MySQL-uppgifter för webbhosten

  Ladda upp filerna på webben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss