Backup deluxe

Loopia har idag, som enda webbhotell i världen, slutit ett strategiskt avtal för införandet av satellitbaserad backup av webbdata. När andra webbhotell talar om offsite-backup, tar vi våra redan progressiva backuprutiner till helt nya höjder och inför offplanet-backup.

Genom ett unikt samarbete med Soyuz International kommer Loopia att tillhandahålla bolagets nya kommunikationssatellit SiriSat X2 med ett kompakt och högpresterande hårddiskkluster på smått fantastiska 740 TB för inkrementell backup av våra kunders hemsidesdata.

I utbyte mot tillräcklig transferkapacitet till och från satelliten kommer Loopia avsätta halva diskutrymmet till olika produktionsbolag att använda för reprisering av gammalt TV-material. Aldrig tidigare har det varit så enkelt för världens kabelkanaler att ytterligare fylla ut TV-tablåerna med klassiker som Falcon Crest och Kvinnofängelset.

SiriSat X2 planeras skjutas upp från Franska Guyana den 19 april och det nya backupsystemet beräknas vara igång så tidigt som 1 maj detta år.

Via Loopia Kundzon kommer våra kunder enkelt kunna begära återställningar från backup. Då SiriSat X2 ej är geostationär kommer dessa därefter köras mellan 08:16 – 19:18 var tredje dag då satelliten är över horisonten.

Mer information om detta avtal finns i form av ett pressmeddelande.

April, April …

Uppdatering, 2008-04-02.

Det har idag visat sig att projektet med offplanet-backup dessvärre måste skjutas på framtiden.

Efter kontakt med våra advokater i USA har vi fått reda på att vår partner i äventyret, Soyuz International, sedan flera månader tillbaka är under omorganisation enligt kapitel 11 i den amerikanska konkurslagstiftningen, och att de således ej kunnat bistå oss på det sätt de antytt.

Det var väl vad man kunde anta när de inte ens har en ordentlig hemsida. 😉

Dela detta inlägg:

6 svar på “Backup deluxe

 1. Ja, detta känndes ju väldigt troligt, speciellt väldigt ekonomiskt.

  April april!

 2. Jag en site där hela världens telefonkataloger är indexerade och kan laddas ner i både Pdf och Word format. Att kunna på ett smidigt och säkert sätt ta backup på detta samt som en extra bonus öka tillgängligheten för denna information till våra eventuella grannar ”out there” är ju fantastiskt.

  Hoppas ni inte förhastat er och går ut med en dementi i morgon bara.

  Go Loopia, go.

 3. haha, ja den var helt ok.

  jag trodde på det helt och hållet, trots att jag dock undrade hur det skulle finansieras, men efter att tag sjönk det in 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss